مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- لوبیا چشم بلبلی 200 گرم
- ماش 250 گرم
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- لوبیا چشم بلبلی را که از شب قبل خیس کرده ایم، روی حرارت مناسب می گذاریم تا بپزد، به طوری که پس از پختن، آب آن تمام شود. ماش را نیز همانند لوبیا جداگانه می پزیم، پس از آن، برنج را شسته و آن را با لوبیا، ماش، آب و نمک مخلوط کرده، روی حرارت مناسب قرار می دهیم تا بپزد. پس از کشیده شدن آب برنج، روغن لازم را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا دم بکشد.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
- از آنجایی که لوبیا چشم بلبلی دارای انسولین گیاه می باشد، این غذا برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید و از فیبر گیاهی مناسبی نیز برخوردار است.