کاربر

ماء الشعیر

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

ترکیب شیمیایی: ویتامین ها: B و H در آن وجود دارد.

مشخصات: ماءالشعیر یا آبجوی غیر-الکلی نوعی نوشیدنی گازدار غیرالکلی حلال است که از عصارهٔ جوانهٔ جو به‌دست می‌آید. در لغت‌نامه دهخدا ماءالشعیر یا آبجو این‌گونه تعریف شده‌است: آب مقشر مطبوخ جو، داروئی که از مطبوخ جو حاصل کنند و به بیمار دهند، آبی که در آن جو ریزند و جوشانند.

مزاج: سرد و تر

مصلح: عسل

خواص:

  1. برای زیاد کردن شیر هر روز آن را با شربت نیلوفر مخلوط کرده و بنوشید.
  2. آن را با تخم خشخاش کوبیده به صورت حریره در آورید و بخورید برای سردرد گرم نافع است. با آن روزی چهار مرتبه در گلو قرقره کنید درد گلو را تسکین می دهد و آنژین را درمان می کند.
  3. روزی سه فنجان از آن را به نوبت بخورید سردرد گرم را تسکین می دهد، مسکن حدث خون صفرا، اخلاط، سوخته تب ها و امراض گرم می باشد حرارت باطنی را تسکین میدهد و حرارت کبد و عطش مفرط را فرو می نشاند برای سل، دق، زخم های ریه و ذات الجنب نافع است مولد خون صالح می باشد. خون ساز است در کودکان و پیران باعث محکم شدن استخوان می شود.
  4. طرز تهیه ماء الشعیر: بیست گرم جو پوست کنده را در یک لیتر آب سرد بریزید و روی آتش بگذارید؛ هنگامی که به جوش آمد فوراً آب آن را دور بریزید و دوباره یک لیتر آب سرد جدید بر آن ریخته و مجدداً روی آتش گذارده بجوشانید تا دانه های جو شکفته و دهن آنها باز شود بعد در صافی یا پارچه ای بریزید و بدون آن که بمالید آب آن را صاف کنید آن آب را برای مصرف در جای خنک نگه دارید.

مضرات:

  • برای آلات داخلی شکم اشخاص سرد مزاج مضر و نفاخ است معده را سست می کند در مواردی که شکم بسته است و یبوست دارید از خوردن آن بپرهیزید خوردن ماء الشعیر با سکنجبین جایز نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.