نام های دیگر: گل عباسی.
نوع گیاه: بوته
نام خانواده: عباسی
قسمت مورد استفاده: ریشه و برگ
مقدار و دستور مصرف: 4 الی 2 گرم روزی سه بار به صورت دم کرده.
مشخصات: گیاهی است از خانواده ی Nyetaginaceae علفی و پایا که معمولاً برای زیبایی گل آن در باغچه ها کاشته میشود و بلندی آن تا یک متر میرسد ریشه ی آن غده ای و ضخیم و برگهایش متقابل کامل، سبز، بیضی شکل و نوک تیز است. گلهای آن به شکل بوق یا قیف و کمی معطر به رنگ قرمز ارغوانی دارای لکه های سفید و زرد یا بدون لکه میباشد که معمولاً از اواسط تابستان تا اواسط پاییز ظاهر میشوند گلها معمولاً بعد از ظهر و عصرها باز میشوند و صبح روز بعد بسته میشوند گلکاران موقع کاشت تخم آن را در سر میگذارند و بعد میکارند تا گلهای آن به صورت هفت رنگ درآید این گیاه بومی آمریکای حاره، مکزیک و پرو میباشد و در قرن پانزدهم به اروپا و چین و بعدها به سایر مناطق جهان منتقل شده است. در ایران در باغچه ها به عنوان گیاه زینتی کاشته می شود.
خواص:
- اگر تخم آن را بخورید، مسهل ضعیفی خواهد بود.
- اگر گرد تخم آن را روی جوش های آکنه بپاشید، درمان کننده است.
- اگر برگ آن را همراه با شاخه هایش با گوشت بپزید و آبگوشت درست کنید و بخورید، تونیک می باشد.
- ریشه آن را با ساقه های شیره دار گیاه همراه با گوشت بپزید و آب جوشانده آن را بخورید. برای رفع سرما خوردگی و التهاب و قطع ترشحات سفیدرنگ مهبل مؤثر است.
- دو تا چهار گرم گرد ریشه آن را در چای ریخته بنوشید و یا به صورت گرد مخلوط با قند ساییده بخورید. ملین مزاج و مسهل ،است اثر کمکش، دارد نیروی جنسی را افزایش می دهد.
- عصاره ی تازه یا له شده ی برگ آن به عنوان ضماد برای التیام زخم رسانیدن دمل و جوش و آبسه ها، تحلیل ورم و جوش و کورک برای رفع آماس بافت همبند زیر جلد و رفع عفونت چرکی به نام داخس که دور انگشت دست ایجاد می شود مؤثر می باشد برای کاهش تب نافع است.
مضرات:
- سمی است و آن را باید با احتیاط و با نظر پزشک مصرف کرد.