طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات گرم
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۸ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و لپه را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم تا آب آن تمام شود. گوجه ها را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوب، تفت داده، پس از مدتی ادویه پلویی و پودر زیره را به آن اضافه می کنیم. گوجه را با نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز افزوده و حرارت می دهیم تا قوام پیدا کند، و برنج و در آخر لپه را اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم تا کم آب شود. در نهایت آن را سپس دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها
- مناسب برای فصل زمستان
- تقویت عمومی بدن
- مفید برای پروستات، کبد و قلب
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.