طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- سویا درشت: ۲ پیمانه
- گردو و آرد نخودچی: هر کدام ۱ پیمانه
- نعناع و مرزه خشک: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- آرد گندم سبوس دار: ۲ قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را مدتی خیس کرده، سپس آبکش می کنیم تا بدون آب شود. گردوها را نیز مدت زمان کوتاهی خیس کرده، سپس آبکش می کنیم. سویا و گردو را ۲ مرتبه چرخ می کنیم. اگر از سبزی تازه استفاده کردید، باید کاملاً آب آن گرفته شود و با مواد قبلی چرخ شود. اگر از سبزی خشک استفاده کردید، آن را به چرخ کرده گردو و سویا اضافه می کنیم. در نهایت آرد نخودچی، آرد گندم، نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل را به مواد قبلی افزوده و كاملاً مخلوط می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و با مقداری نمک و فلفل به پیاز اضافه کرده و مدتی می پزیم تا آب گوجه قوام پیدا کند. مواد کوبیده شده را به صورت گرد گرد درآورده و به گوجه اضافه کرده، اجازه می دهیم غذا با حرارت بسیار کم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای افراد بلغمی
- مقوی عمومی
- تقویت جنسی
- ضد کلسترول
- ضد سرطان
- مفید برای دستگاه گوارش و دستگاه تنفس
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.