کاربر

غلبه دم

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

افراد دموی مزاج: خون مایه حیات است که در بدن آدمی درون قلب و عروق جریان دارد. خون از نظر طبیعت یا بهتر بگوییم از نظر طب قدیم (گرم و تر) است، این خلط، یعنی خون به طور خودکار دمای خود را تنظیم و همشیه حالت گرم دارد و خون به صورت مایع و روان است، تر یا رطوبتی است و PH آن 4/7 است. افرادی هستند که خون در بدن آنها غلبه و طغیان نموده و گردش خون در بدن ایشان تسریع شده است. اگر در بدن فردی خون غلبه کند و خون کثیف شود یا بهتر بگوییم سوخته شود اصطلاحاً به این حالت می گوییم غلبه دم که در این حالت چهره بر افروخته ای دارند، ضربان قلب آنها تند و سریع و با فشار است، معمولاً خون گرمند و دمای بدنشان نسبت به دیگران بیشتر است، دارای حرکات تند و سریعی هستند، خیلی زود با دیگران رابطه برقرار می کنند و دوست می شوند و به همان نسبت هم زود عصبی می شوند، این افراد معمولاً اضطراب خاصی دارند و مدام در تلاش و کوشش، فعالیت و حرکت اند. افرادی که خون در انان غلبه می کند (دموی مزاج) می گویند. مهم ترین علت غلبه خون در این افراد، پرخوری و زیاده روی در مصرف انواع غذاهای سرخ شده و تند و تیز است. افراد دموی مزاج اغلب آرامش نسبی ندارند.

مشخصات افراد دموی: نشانه های افراد با طبع «گرم و تر»: میزان عنصر هوا در ترکیب جسمانی این طبایع بیشتر از دیگران است. فعالیت غدد درون ریز مانند غده تیروئید، غدد فوق کلیوی و… در بدن این نوع افراد بیشتر است که باعث بالا رفتن حرارت بدنی و رطوبت زیاد شده است. ترشح کافی هورمون هایی مانند تیروکسین، تری یدوتیرونین، الدسترون و… خصوصیات منحصر به فردی را به این نوع طبایع ارزانی داشته است که عبارت اند از: تنومند و درشت اندام، جمجمه و سر بزرگ، شانه های درشت و پهن، بینی بزرگ و گوشتی، بزرگی سینه در خانم ها، موهای حالت دار با موج و پیچ درشت، نه پر مو و نه کم مو، جنس موها معمولاً شاداب، ضخامت مو در حد متوسط، رنگ پوست بر افروخته و گلگون، منافذ پوستی درشت، رگ های دست آشکار و برجسته، پوست گرم، مرطوب و نرم، تعریق زیاد، قوی در سخن وری، خوش حافظه، بالا بودن آستانه تحمل سرما نسبت به گرما، خوش خواب و داشتن تحمل بی خوابی، دارای صدایی رسا و محکم، زبان قرمز و مرطوب، زیاد بودن میزان خونیزی عادت ماهانه در خانم ها، رحم های قوی برای زایمان زیاد، علاقمند به ورزش های قدرتی و سنگین، میل و توان جنسی بالا، خوش اشتها، نداشتن نفخ سیستم گوارش و توان هضم بالا، دهان مرطوب، نداشتن بوی بد دهان، نداشتن بوی بد مدفوع، نداشتن قار و قور شکم، نبض ستبر، آلرژی بهاره، صبور، دیر عصبانی شدن، در صورت عصبانیت، دیر آرام شدن، شجاع و جسور، خوش اخلاق، خوش رو، خوش مشرب، شاد و اهل بگو و بخند، اجتماعی و برون گرا، زود با دیگران دوست شدن، فعال و پر انرژی، بلند پرواز، انعطاف پذیر، ولخرج، اهل عشق و محبت، نوع دوست و اهل خیر و معنویت، دوست داشتنی و مهربان، علاقمند به کارهای ریسک پذیر و پر مخاطره، دارای اعتماد به نفس بالا، تنوع طلب، با نظم در اکثر مواقع، معمولاً بدحال در بهار، قساوت قلب به صورت لحظه ای، خوش بین، با گذشت و بی کینه، معمولاً پیشرو و رهبر گروه، شیک پوش، فعال و خستگی ناپذیر، موفق در انجام اکثر امور، درگیری فکری زیاد، علاقه به آواز خواندن با صدای بلند خصوصاً در تنهایی، خیال پردازی، علاقه به عطر و ادکلن با راحیه تند، انجام کارها به نحو احسن.

علائم غلبه دم: سنگینی سر و بدن، خمیازه کشیدن، چرت زدن و احساس خستگی، کندی حواس، شیرینی طعم دهان (هنگام صبح ناشتا)، سردرد، سرخی رنگ رخساره و بدن و زبان، پوست گرم و مرطوب، خارش بدن، بروز دمل و جوش های ریز در بدن به خصوص در پیشانی و پشت سر و قسمت کتف و شانه ها و گرده، گاه خون آمدن از بین دندان ها، کسالت و خمودگی مداوم، سرعت رشد موی زیاد، سیاهی غلیظ و ماندگار مو، وضعیت نرمال گوارشی (نه یبوست و نه اسهال)، تمایل به خوردن گوشت و شیرینی، ترشحات عادی بینی، وجود جوش و تاول در دهان، خفقان، سنگینی گوشه خارجی چشم ها، سنگینی گیجگاه ها، فشار بالای خون، میل به خواب زیاد، سنگینی خواب صبح گاهی، در بعضی از موارد قرمز دیدن اشیاء در خواب یا بیداری، کندی فکر و حواس، وزوز گوش، نبض ستبر، سرخی ادرار، ناسازگار با محیط های گرم، اندام درشت، حرکات سریع و چالاک، پر انرژی، خوش مشرب، شوخ، آلرژی بهاره، دست و دل باز، بی خیال، قوای بالای جنسی و جسمی، سر بزرگ، شانه های درشت و پر، بازوهای ستبر، درشتی استخوان سینه، لب و دهان و بینی بزرگ (بعلت قلب و کبد گرم)، چشم های درشت،رگ های بر افروخته، عاشق پیشه، تفکرات فیلسوفانه، تنوع طلبی، ریزش مو در وسط سر، استعداد زیاد سکته قلبی و فشار خون، باهوش، ترشی جات را دوست دارند، عرق گرم، درد عضلانی، خون آمدن از لثه، پرخوری، سرخی پوست بدن خصوصاً صورت، بر آمدگی و باد کردن رگ های خون رساننده به مغز (که در بالای پیشانی و کنار آن مشخص است)، سستی اعضاء، جوش زدن بدن، کش آمدن و لزج بودن آب دهان، قرمزی چشم، ورم زبان، برافروختگی چهره و پوست بدن، قرمز و شرابی شدن زیر ناخن، سرخی رنگ ادرار، سنگینی گوشه های چشم (به طرف داخل یا بینی)، خون دماغ، میل زیاد به خواب، آبریزش بینی، داغی کف دست و پا، تعریق کف دست و پا، خالی شدن زیر پا، گلودرد، تنگی نفس و سنگینی سینه، احساس حرارت و برافروختگی، خواب رفتگی، بی حسی، گزگز یا مور مور شدن دست و پا، دیدن خواب های جنگ و خون و خونریزی، داشتن رفتارهای ناگهانی و پر خطر، آشفتگی، پیدایش حس انتقام، نقض قوانین و حقوق دیگران، افزایش حساسیت نسبت به تایید شدن از طرف دیگران، مبالغه کردن راجع به دستاوردها و استعدادهای خود، افزایش وزن، افزایش کلسترول (LDL)، افزایش تری گلیسیرید، آترواسکلروز (تصلب شرایین)، پارکینسون، اینگونه افراد را (دموی مزاج) گویند. همه یا اکثر نشانه های یاد شده در بیشتر افراد دموی مزاج دیده می شود؛ البته میزان بروز این نشانه ها به مقدار غلبه دم بستگی دارد.

اصلاح مزاج افراد دموی مزاج:

  • برای اصلاح این نوع مزاج بهتر است از این غذاها استفاده شود: میوه جات و سبزی جات تازه، مسهل های گیاهی، مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم مرو، بارهنگ، بالنگو، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، روزانه 6 لیوان آب خنک (نیم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نیم بعد از غذا). کاستن از حجم غذا و استفاده از غذاهای ساده یکی از بهترین راه های اصلاح مزاج است.
  • همچنین مقداری نرمش و ورزش سبک نیز بسیار مفید و ایده آل است.
  • خیس شده بره زردآلو، هلو، انجیر و آلوبخارا، بهترین دارو برای این نوع افراد است.
  • ترشیجات طبیعی، مانند زرشک نیز برای این افرد مفید است و بر اثر استفاده از آنها، بیمار سریع تر بهبودی خود را به دست می آورد و با نشاط و شاداب می شود.
  • راه حجامت و فصد خون نیز آنان را سریع تر به سوی سلامتی باز می گرداند.
  • بهتر است از غذاها و نوشیدنی هایی که گرم و تر هستند کمتر استفاده نمایند و درصورت ضرورت و نیاز حتماً با مصلح های آن و به مقدار خیلی کم استفاده کنند.

غذاهای مفید برای افراد دموی مزاج:

  • از فرآورده های حیوانی: گوشت خروس گوشت بز، انواع ماهی ها، شیردان گوسفند، دوغ محلی، از غلات و حبوبات: جو، ماش، باقلا، نخود سبز، لوبیا چشم بلبلی. از سبزیجات: گشنیز، اسفناج، کاهو، بامیه، قارچ، لوبیا سبز، کاسنی، ریواس، پرپین. از میوه جات و صیفی جات: غوره، خیارسبز بوته ای، کدو خورشتی، گوجه فرنگی، آلو (سیاه و زرد)، آلو بخارا، آلوچه، گریپ فروت، نارنج، لیموترش، بالنگ، لیموعمانی، تمرهندی، انواع توت قرمز، شاه توت، توت فرنگی، انار ترش، کنار، آلبالو، بلوط، ازگیل، از بذرهای ملین: اسفرزه، بارهنگ، خاکشیر، سایر موارد: روغن ذرت، عناب، میوه نسترن، کیالک (زالزالک)، سماق. توصیه و تدابیر: نوشیدن دو تا سه لیوان آب زرشک که سریعاً خون را به حالت طبیعی باز می گرداند. استفاده از سالاد فصل قبل از وعده های غذایی. استفاده از غذاهای ساده و کم کالری ترجیجا گیاهی خصوصاً کم خوری و خام گیاه خواری در اکثر وعده های غذایی. افزایش مصرف غذاهای خنک و سردی بخش مثل: (آش انار، آش آلو، سوپ جو، آش جو، نان جو، جو جوانه زده). نرمش و ورزش سبک و افزایش فعالیت روزانه، خوراک کدو خورشتی با قارچ، خوراک قارچ و لوبیا سبز، خوراک گل کلم، سوپ قارچ ۱، سوپ کدو قلیانی، سس معطر، نوشیدن روزی شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو نیم ساعت بعد از غذا، زرشک، کاهو، خیار، میوه جات به خصوص سیب درختی همراه با پوست و دانه های آن، انار، سبزی جات، سوپ جو، لیموترش تازه، استفاده از سالاد فصل قبل از غذا، روغن زیتون، حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوی دوسر، ماش و عدس)، بذرهای ملین (مانند خاکشیر، اسفرزه، تخم ریحان، بالنگو، بارهنگ و تخم مرو)، عسل به مقدار کم، غذاهای خام (میوه جات و سبزی جات)، انواع توت، به خصوص شاه توت، کدو خورشتی، نوشیدن 2 تا 3 لیوان آب زرشک که سریعاً خون را به حالت طبیعی باز می گرداند، کم خوری و استفاده از غذاهای ساده و کم کالری، مانند سبزی جات بخارپز، به افرادی که دموی مزاج هستند.

غذاهای مضر برای افراد دموی مزاج:

  • خوراک نخود فرنگی با شوید، خوراک نخود فرنگی با رب انار، خوراک باقلا، خوراک عدسی با کشمش، خوراک عدسی با صیفی جات، خوراک کدو حلوایی، خوراک قارچ با سس، خوراک کلم برگ با عدس، خوراک کلم قمری، یتیمچه، خوراک بادمجان و عدس، بورانی بادمجان و ماست سویا، خوراک بادمجان و غوره، خوراک لوبیا سفید ساده، خوراک لوبیا سفید با سویا، خوراک سویا با سبزیجات، خوراک سویا و عدس، خوراک سویا با نخود، تاس کباب سویا، خوراک لوبیا لعاب دار، لوبیا با سویا، خوراک لوبیا ساده، خوراک بامیه و لوبیا چشم بلبلی، خوراک نخود با شوید، خوراک نخود با قارچ، خوراک نخود با سویا، خوراک نخود با سیب زمینی، خوراک نخود با کدو بادمجان، خوراک دال عدس، خوراک کشمشی، خوراک لوبیا قرمز، خوراک لوبیا چشم بلبلی، خوراک لوبیای سویا، خوراک مطبل، آش گندم با حبوبات، آش گندم با کرفس، آش گندم با سبزیجات، آش گندم با شلغم، آش گندم با تره، آش گندم با سویا، آش باقلا، آش لپه ۱، آش لپه ۲، آش کدو حلوایی، آش کدو خورشتی، آش شله قلمکار، آش صیفی، آش غلات، آش خرفه ۲، آش زردآلو، آش عدس ۱، آش عدس ۲، آش برنج، آش حبوبات و غله ۱، آش حبوبات و غله ۲، آش شوید باقلی، آش جو با حبوبات ۲، آش کلم برگ، آش گل کلم ۱، آش گل کلم ۲، آش کلم قمری با ماش، آش کلم قمری با گندم، آش کلم قمری با عدس، آش کلم بروکلی ۱، آش کلم بروکلی ۲، آش شلغم ۱، آش شلغم ۲، آش انار، آش اسفناج ۱، آش حبوبات ۱، آش گوجه سبز، آش رب، حلیم عدسی با سویا ۱، حلیم عدسی با سویا ۲، حلیم حبوبات و غلات، حلیم گندم با شیر سویا، حلیم گندم با سویا، حلیم گندم با عدس، حلیم گندم و بادمجان، حلیم گندم با مغزیجات، حلیم جو، حلیم دال عدس، مرصع پلو، صیفی پلو، آلبالو پلو، ساطری پلو، شوید باقالی پلو، شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی، دم پخت گوجه ۲، هویج پلو، پلو مخلوط، لپه پلو، قیمه پلو، کلم قمری پلو، کلم پلو با قارچ، کلم پلو با سویا، دمی شیرازی، عدس پلو ساده، عدس پلو با سویا، عدس پلو با کدو حلوایی، لوبیا قرمز پلو، نخود فرنگی پلو ۱، انار پلو، گشنیز پلو با سویا، لبو پلو، بادمجان پلو ۱، بادمجان پلو ۲، رب پلو، بلغور پلو، خورش فسنجان با کدو حلوایی، خورش فسنجان با سویا، خورش شهد فسنجان، خورش قیمه، خورش قورمه سبزی با سویا، خورش کرفس ۱، خورش کرفس ۲، خورش به، خورش تره سویا، خورش قیمه بادمجان، خورش قیمه آلو، خورش بادمجان، خورش کدو بادمجان، خورش شوید باقالی، خورش بامیه با قارچ، خورش بامیه بادمجان، خورش لوبیا سبز، خورش کدو حلوایی، خورش کلم بروکلی با سویا، خورش هویج و به، خورشت قیمه قارچ، خورش قیمه بادمجان، سوپ شلغم، سوپ کلم برگ، سوپ کلسیم، کباب تابه گیاهی، کتلت عدس ۱، کتلت عدس ۲، کتلت هویج و سیب زمینی، کتلت ذرت، کتلت سیب زمینی و حبوبات، کتلت سویا با گندم جوانه زده، برگر لوبیا سفید، برگر لوبیا چشم بلبلی، پن کیک سیب زمینی، فلافل ساده، فلافل تنوری، فلافل با جعفری، سوسیس فانتزی، دلمه کلم، دلمه فلفل دلمه ای، دلمه سیب زمینی، کوفته سبزیجات، کماچ ساده، کماچ گندم و جو، کماچ سویا، کماچ قارچ، شیر سویا، ماست سویا، پنیر سویا، فرنی سویا، کشک سویا، خامه سویا، سس گل کلم، سس مایونز گیاهی، سس گندم جوانه زده، سس زیتون، سس جعفری، انواع غذاهای سرخ شده، چرب و پر حجم، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، پرخوری، ادویه جات تند، غذاهای شور، انواع شور (کلم شور، خیارشور و …) گوشت زیاد، کره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب یخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشیدن مایعات همراه غذا یا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، ترشیجات، سرکه، سیر، چای، قهوه، نسکافه، ماست، بادمجان و غذاهای ساندویچی، در مجموع از همه غذاهای ممنوع استفاده نشود و مهمتر این که نباید عصبی و دچار یبوست مزاج شوند.

نشانه های افراد با طبع گرم(گرم مزاج)

در بدن انسان غدد درون ریزی وجود دارد که باعث ترشح هورمون هایی مانند (تیروکسین، تری یدوتیرونی، کورتیزول و …) شده که سبب بالا رفتن متابولیسم (سوخت و ساز) بدن می شوند و حرارت و گرمی بدن از ترشح خوب این هورمون ها می باشد. این غدد در بدن بعضی از افراد فعال تر بوده و باعث می شود که نشانه هایی در آن ها به وجود آید که عبارت اند از:

  1. با خوردن غذاهای گرمی بخش دچار مشکلاتی مانند: (جوش های پوستی، خارش، ریزش موضعی با پراکندهی مو، داغ شدن بدن، عصبانیت، شوره سر، عطش و تشنگی و…) می شوند.
  2. خون گرم و خوش برخوردند.
  3. پرانرژی و فعال هستند.
  4. تمایل به مصرف آب در این نوع افراد بیشتر است.
  5. تمایل و توان جنسی بالاتر نسبت به سرد مزاجان.
  6. زود به بلوغ می رسند.

نشانه های افراد با طبع تر (تر مزاج)

بعضی هورمون ها مانند وازوپرسین و آلدسترون در بدن تعدادی از افراد بیشتر ترشح می شوند که باعث جلوگیری از دفع بیش از اندازه مایعات می گردد، این مسئله باعث حفظ مایعات و بالا رفتن رطوبت در بدن و ایجاد نشانه هایی می گردد که عبارت اند از:

  1. مستعد چاقی و فشارخون بالا هستند و از هیکل درشتی برخوردارند.
  2. در خانم ها صاحب سینه های بزرگی هستند.
  3. پوست نرم و لطیفی دارند.
  4. خوش زخم (ترمیم سریع زخم ها به واسطه لطافت پوست).
  5. خوش خواب هستند.
  6. موهای لطیف، کم پشت و با ضخامت کم دارند.
  7. از حالات روحی خاصی برخوردارند مانند: (خوش گذران، انعطاف پذیر، شوخ طبع، سخاوتمند و…)

نکته:

  • نیروی هر انسانی پیرو قوت بدن است و مزاج و نیروی بدن تابع غذایی است که استفاده می کند؛ این غذا بر حسب طبع و مزاجی که دارد در بدن به ۴ خلط (سودا ، بلغم، دم و صفرا) تبدیل می گردد که وجود هر کدام در بدن لازم و ملزوم یک دیگر می باشند؛ یعنی هر کدام در بدن کاهش یابد، بدن دچار اختلال می گردد و همچنین اگر هر کدام از این اخلاط در بدن بیشتر ترشح گردد باز فرد را دچار بیماری می کند که در اصطلاح طب سنتی به آن غلبه اخلاط می گویند.
  • برجستگی رگ های دست: افزایش حجم مایعات عروق، ناشی از غلبه دم، باعث فشار بیشتر به دیواره داخلی رگ ها شده لذا، تورم و بزرگی رگ ها را در بر خواهد داشت؛ این نمایه، بیشتر در پشت دست و پشت پاها ظهور پیدا می کند که وضوح آن در افرادی که از چربی زیرپوستی کمتری برخورداراند بیشتر است. (نكته: البته بعضی افراد به صورت ژنتیکی به دلیل طبع گرمی که دارند، بدون غلبه دم از رگ های برجسته برخوردار هستند). درمان برجستگی رگ های دست: اگر این عارضه از غلبه دم باشد می توان با رعایت موارد توصیه شده هنگام غلبه دم این مشکل را برطرف نمود.
  • قرمز و شرابی شدن زیر ناخن ها: از دیدگاه طب سنتی توجه به ناخن از جایگاه ویژه و مهمی برخوردار است و هر طبیب باید بتواند از تغییرات ایجاد شده روی ناخن پی به بیماری مراجعه کننده ببرد؛ از تغییر رنگ گرفته تا تغییر شکل ناخن به اشکال مختلف همگی سخن از سر درون دارند. تغییراتی مانند: (گودی ناخن، تورم و برآمدگی ناخن، چماقی شدن ناخن، برجستگی روی ناخن، پوسته شدن ناخن، شکستگی ناخن، نازک شدن ناخن، ضخیم شدن ناخن، لکه سفید در ناخن، خطوط سیاه در ناخن، زردی ناخن، سیاهی ناخن، رنگ پریدگی ناخن و…) هر کدام نشانه نوعی از بیماری است که به راحتی می توان با کمک گرفتن از توصیه های طب سنتی بیماری را درمان کرد. آیا متوجهی تغییر رنگ ناخنی که بزرگ می شود نسبت به ناخنی که به انگشت دست چسبیده است شده اید؟ بله ناخن بزرگ شده که قابل چیدن باشد رنگ سفیدتری دارد، اما ناخن چسبیده به انگشت، در حالت عادی، صورتی رنگ می باشد. همان طور که بیان شد غلبه دم باعث افزایش جریان خون در عروق می گردد این مسئله حتی می تواند مویرگ های اندام های انتهایی بدن مانند سر انگشتان را نیز تحت تأثیر قرار بدهد که باعث قرمزی بیشتر این ناحیه شده و رنگ ناخن ها را تحت تأثیر خود قرار می دهد یعنی آن را به حالت قرمز شرابی تبدیل می کند. رعایت توصیه های غذایی هنگام غلبه دم باعث برگشت رنگ ناخن به حالت طبیعی می گردد.
  • شیرینی طعم دهان: طعم در دهان توسط ساختارهای ویژه ای به نام جوانه های چشایی احساس می شود که اکثر آنها روی زبان قرار گرفته اند؛ بزاق موجود در دهان، مواد شیمیایی موجود در نوشیدنی هایی که مصرف می شود را در خود حل می کند و پرزهای چشایی کوچک روی سلول های گیرنده، سیگنال هایی به مرکز چشایی در مغز ارسال می کند. غذا و زمانی که مواد غذایی توسط کبد وارد جریان خون می شوند، انسولین مترشحه باعث انتقال گلوکز (قند) به سمت سلول های بدن می گردد تا بدن از انرژی لازم برخوردار گردد؛ اما وقتی میزان ورود مواد غذایی به جریان خون (ناشی از غلبه دم) از حد طبیعی بیشتر شود، انسولین قادر نیست تا تمام قند موجود در خون را به سمت سلول ها منتقل کند، بنابراین درون عروق به گردش در آمده تا کلیه ها در فرصت مناسب آن را دفع نماید. آب بزاق دهان از خون تأمین می گردد، بنابراین خونی که مملو از گلوکز است به صورت مایعات بزاق روی سطح زبان قرار گرفته و فرد مزه شیرین را در دهان حس می کند. درمان: کاهش حجم وعده غذایی بعدی، رعایت کلیه توصیه ها هنگام غلبه دم.
  • کش آمدن و لزج بودن آب دهان: حدود ۹۸ درصد بزاق دهان را آب تشکیل می دهد؛ ترکیبات پروتئینی مختلفی در بزاق وجود دارد که برخی خاصیت آنزیمی دارند؛ «موسین» یکی از پروتئین های موجود در براق است که از مخلوط شدن آن با آب، مایع لزج و چسبنده ای به نام «موکوس» به وجود می آورد؛ موکوس بزاق باعث می شود تشکیل گلوله های کوچک غذا و حرکت آنها در دهان، حلق و مری آسان تر صورت گیرد. این مایع موکوسی که در پروتوپلاسم خون قرار دارد حالت کشسانی دارد که اگر میزان آن از حد طبیعی افزایش یابد (به واسطه غلبه دم) هنگام خروج از بدن از طریق غدد بزاقی، به دلیل حجم زیاد، حالت کش آمده پیدا می کند. همچنین پلاکت که نوعی چسب خون است نیز تحت تأثیر میزان حجم بالای خون ناشی از غلبه دم قرار گرفته و کشسانی بزاق دهان را افزایش می دهد. درمان کش آمدن آب دهان: رعایت کامل آداب غذا خوردن، مصرف مواد غذایی توصیه شده هنگام غلبه دم.
  • دیدن خواب های جنگ و خون و خونریزی: خواب ها بر اساس بارهای الکتریکی که محرک بخش های مربوط به مغز هستند دیده می شوند؛ در هنگام دیدن چنین خواب هایی ضربان قلب و فشارخون افزایش یافته، و تنفس سریع تر می شود، در حالی که بدن حرکتی نمی کند. خواب های افراد مختلف دارای ویژگی های منحصر به فرد می باشد و رؤیاها عموماً خودمدار بوده و خود شخص، بازیگر اصلی خواب است؛ رؤیا دیدن برخواسته از ضمیر خودآگاه انسان است که تلاش می کند مسائل مختلف را پردازش کند. رؤیاها را همچنین می توان با فکر کردن قبل از خواب تحت تأثیر قرار داد، یعنی برخی از خواب ها راجع به موضوعاتی هستند که انسان راجع به آن موضوعات فکر کرده است و این خواب ها تا حدود زیادی محدود به دانش و اطلاعات فرد از محیط اطرافش می باشد؛ رؤیاهای انسان از آنجا که برخواسته از مغز وی هستند و متأثر از وضعیت جسمانی و روحانی او است می تواند بیان گر شرایط روحی و حتی جسمی افراد باشد یعنی رؤیاها کاملاً جهت دار هستند. بنابراین چون هنگام غلبه دم، جریان خون در عروق به طرز چشم گیری افزایش پیدا می کند؛ این تغییر ناگهانی جسمی می تواند بر روح، نیز تأثیر گذاشته و روح نیز متأثر از جسم، خواب هایی را در رؤیا مشاهده می کند که جسم با آن در کش و قوس است؛ یعنی فرد هنگام غلبه دم، بیشتر خواب هایی را میبیند که با خون در ارتباط هستند مانند: خواب (خون، خون ریزی، جنگ و…). درمان: دمنوش (گل گاوزبان + لیموعمانی زرد + بذر خیارسبز) با کمی عسل نیم ساعت قبل از خواب. دمنوش ترکیب (تخم کاهو + زرشک + تخم خرفه) با کمی عسل قبل از خواب. رعایت تمام توصیه های غذایی هنگاه غلبه دم در طول روز خوردن شام سبک و سرشب رعایت کامل آداب غذا خوردن.
  • مبالغه کردن راجع به دستاوردها و استعدادهای خود: بزرگ جلوه دادن مسائلی که باعث خودنمایی می شود از صفات بارز افرادی است که به مدت طولانی دچار غلبه دم شده اند. اکثر موارد زیر در مورد این افراد صدق می کند: به ظاهرشان بیش از هر چیز دیگری اهمیت می دهند (از یک هفته قبل از میهمانی یا عروسی تقریباً تنها و مهم ترین مشغله ذهنی آنها پیدا کردن لباس مناسب است). رفتار و حرکات اغوا کننده دارند. لباس، پوشش و آرایشی اغراق آمیز و یا انگشت نما دارند (اگر محدودیتی برای آن نداشته باشند) در جلسات یا میهمانی احساس نارضایتی و ناراحتی می کنند مگر این که مرکز توجه باشند. اهل بگو و بخند بوده و ظاهراً بسیار خون گرم به نظر می رسند و دائما به دنبال تأیید تحسین دیگران هستند و نسبتاً حسود        می باشند. به راحتی تحت تأثیر دیگران با شرایط قرار گرفته و به راحتی فریب می خورند. رفتاری هیجانی (و غالباً غیرواقعی)، نمایشی و احساسی داشته و در ابراز احساسات، مبالغه      می کنند (آ …!  چه اجرای خارق العاده ای! بی نظیر! محشرا و…؛ در حالی که از آشنایی و دوستی آنها بیش از ۴ هفته نگذشته است: « اون بهترین دوستمه »!…). لفاظ و کلی گو هستند. نسبت به انتقاد و عدم تأیید بسیار حساس بوده و بسیار ناراحت می شوند. به سرعت احساسات و خلقشان تغییر می کند (معمولاً بیش از یکی دو ساعت به طول نمی انجامد). ناکامی های خود را به گردن دیگران می اندازند. به سرعت حوصله شان سر می رود و دائما به دنبال هیجان و چیزهای تازه هستند. با دوستان همجنس خود چندان راحت نیستند (مگر این که حداقل از نظر ظاهری برابر یا برتر از آنها باشند). تصمیم های عجولانه و آنی می گیرند و معمولاً اول عمل می کنند بعد فکر (بیشتر از روی احساسات می اندیشند تا از روی عقل و منطق). معمولاً چندان وفادار نیستند. در صورت دفع توسط طرف مقابلی که او را دوست می دارند ممکن است شدیداً متأثر شده و حتی دست به خودآسیبی بزنند و حتی ممکن است تهدید و یا اقدام به خودکشی کنند (البته در روابط زناشویی و رمانتیک). در کارهایی که نیازمند خلاقیت و قدرت تخیل یا روابط عمومی قوی است، معمولاً موفق بوده ولی در مشاغل محاسباتی و منطقی معمولاً ناموفق هستند. در زندگی اشتراکی در برقراری رابطه صمیمانه دچار مشکل هستند و اغلب یک نقش خاصی را ایفا می کنند (به عنوان قربانی یا ناجی). از یک طرف با نمایش احساسی و اغوا کننده به دنبال کنترل همسر خود. هستند و از طرف دیگر خود را کاملاً وابسته و مطیع او نشان      می دهند؛ برعکس، مردان با چنین شخصیتی معمولاً رفتاری اجتناب کننده، مهاجم و ضد اجتماعی دارند. نکته: بسیاری از افراد با این نوع شخصیت ممکن است دچار حملاتی مانند: غش، سکته، فلج و… شوند. درمان: رعایت سایر توصیه های غذایی هنگام غلبه دم. رعایت کامل آداب غذا خوردن پرهیز از ممنوعیات.
error: محتوا محافظت شده می باشد.