طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، دارچین: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و عدس را از قبل خیس می کنیم. عدس را با مقداری آب و نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با کمی روغن کنجد، زردچوبه و دارچین تفت می دهیم. گوجه را با ۴ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و زنجبیل به پیاز افزوده و کمی حرارت می دهیم تا آب گوجه قوام پیدا کند، سپس برنج و در آخر عدس را اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
- تقویت حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.