طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 دو پیمانه
- عدس: 2/1 یک پیمانه
- کنجد: 2/1 یک پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس را خیس کرده و می پزیم. پیاز را خرد کرده با ادویه جات تفت می دهیم. برنج را نیز جوشانده و چند دقیقه قبل از صاف کردن، عدس را به آن اضافه می کنیم. سپس برنج را صاف کرده و کنجد و پیاز را لایه لایه، لابلای برنج ریخته و همراه مقداری زعفران آب شده دم می کنیم. برای دم پخت کردن، برنج را به همراه ۶ پیمانه آب و مقداری نمک با حرارت ملایم می پزیم. وقتی تقریباً آب برنج تمام شد، بقیه مواد و زعفران را به آن اضافه کرده و پلو را دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
- تقویت کننده حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.