کاربر

عدس پلو با کنجد

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. عدس: 2/1 یک پیمانه
  3. کنجد: 2/1 یک پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • عدس را خیس کرده و می پزیم. پیاز را خرد کرده با ادویه جات تفت می دهیم. برنج را نیز جوشانده و چند دقیقه قبل از صاف کردن، عدس را به آن اضافه می کنیم. سپس برنج را صاف کرده و کنجد و پیاز را لایه لایه، لابلای برنج ریخته و همراه مقداری زعفران آب شده دم می کنیم. برای دم پخت کردن، برنج را به همراه ۶ پیمانه آب و مقداری نمک با حرارت ملایم می پزیم. وقتی تقریباً آب برنج تمام شد، بقیه مواد و زعفران را به آن اضافه کرده و پلو را دم  می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای بلغمی مزاج ها
  2. مفید برای کم خونی
  3. تقویت عمومی بدن
  4. مقوی امور جنسی
  5. دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
  6. تقویت کننده حافظه

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.