مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- عدس 500 گرم
- کشمش پلویی 250 گرم
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون نصف قاشق چایخوری
- خلال بادام و خلال پسته تازه از هر کدام 100 گرم
- گلاب نصف استکان
- هل سبز ساییده یک قاشق چایخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- عدس را شسته و در یک ظرف مناسب بریزید و چند لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت مناسب قرار دهید تا به مرور بپزد، به طوری که پس از پختن، آب آن تمام شود. پس از آن، برنج را شسته، همراه عدس پخته و آب و نمک لازم روی حرات مناسب قرار دهید تا بپزد، پس از کشیده شدن آب برنج، روغن را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد حال کشمش را به مدت ده دقیقه خیس کرده و چند دفعه آن را با آب خنک بشویید تا تیزاب آن خارج شود، آنگاه آن را از صافی رد کرده، در ماهی تابه ریخته، به همراه خلال بادام، خلال پسته و چند قاشق غذاخوری روغن مایع، روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید. پس از آن، زعفران را با نصف استکان گلاب دم کرده و آن را با هل ساییده به مخلوط خلال بادام و پسته وکشمش اضافه کنید و از روی حرارت بردارید، سپس عدس پلوی آماده شده را در یک ظرف مناسب کشیده و روی آن را با مواد مخلوط خلال و کشمش تزیین کنید.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.