کاربر

عدس پلو با هویج

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. عدس: 2/1 پیمانه
  3. هویج: ۲ عدد متوسط
  4. کشمش: به میزان لازم
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  6. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی، دارچین: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و عدس را خیس می کنیم. عدس را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. هویج را به صورت خلالی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. هویج را به همراه ادویه پلویی و زنجبیل به پیاز اضافه کرده و آن را حرارت می دهیم. برنج را با مقداری آب و کمی نمک می جوشانیم، چند دقیقه قبل از صاف کردن، عدس را به آن اضافه کرده و برنج را آبکش می کنیم، سپس پیاز، هویج، دارچین را لایه به لایه به برنج اضافه کرده و آن را دم می کنیم. در هنگام دم کشیدن پلو، کشمش و پودر زعفران را به آن اضافه   می کنیم.

خواص:

  1. خونساز
  2. تقویت امور جنسی
  3. تقویت حافظه
  4. ملين
  5. معتدل

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.