طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 دو پیمانه
- عدس: 2/1 پیمانه
- هویج: ۲ عدد متوسط
- کشمش: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و عدس را خیس می کنیم. عدس را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. هویج را به صورت خلالی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. هویج را به همراه ادویه پلویی و زنجبیل به پیاز اضافه کرده و آن را حرارت می دهیم. برنج را با مقداری آب و کمی نمک می جوشانیم، چند دقیقه قبل از صاف کردن، عدس را به آن اضافه کرده و برنج را آبکش می کنیم، سپس پیاز، هویج، دارچین را لایه به لایه به برنج اضافه کرده و آن را دم می کنیم. در هنگام دم کشیدن پلو، کشمش و پودر زعفران را به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- خونساز
- تقویت امور جنسی
- تقویت حافظه
- ملين
- معتدل
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.