ظروف چوبی: عبارت است از این نوع ظروف اگر از مواد مناسبی تهیه شوند، برای انواع غذاهای سرد بسیار مناسب اند. برای حفظ و نگهداری درست ظروف چوبی، توصیه می شود: هر چند وقت یک بار، آنها را با روغن زیتونی یا کنجد چرب کنید تا از ترک خورد آنها جلوگیری شود و آسیبی به آنها نرسد. بعد از شستن، سریعاً آنها را خشک کنید. و بهترین ظروف چوبی را می توان از چوب گردو ساخت که بسیار زیباست. از این نوع ظروف برای پذیرایی دسرها، میوه جات، سبزی جات و انواع آجیل می توان استفاده کرد.
خواص ظروف چوبی:
- ظروف چوبی با ظریفترین سطوح آشپزخانه و سایر وسایل آشپزی دیگر، نرم و ملایم هستند و روی سطح آنها خراشیدگی ایجاد نمیکند و همچنین در مقایسه با سایر وسایل فلزی آشپزخانه بیسروصدا و آرام هستند.
- دلیل دیگری که ظروف چوبی نسبت به سایر ظروف برتری دارد این است که آنها گرما را به دست شما منتقل نمیکنند. اگر یک قاشق چوبی را برای مدت طولانی در یک قابلمه داغ قرار دهید دسته آن همچنان خنک باقی میماند و به دست شما آسیبی نمیزند.
- یکی دیگر از مزایای ظروف چوبی بیاثر و غیر واکنشی بودن آن است، چرا که چوب مواد مضر را وارد غذای شما نمیکند و با اسیدهای موجود در مواد غذایی ترکیب نخواهد شد. همچنین مانند قاشقهای فلزی طعم فلزی را نخواهد داشت.
- نگه داشتن یک قاشق فلزی میتواند برای شما ناراحت کننده باشد و حتی به دستتان آسیب برساند. دستگیرههای قاشق چوبی به آرامی گرد شده و در دست شما احساس خوبی دارد و در حین استفاده احساس راحتی میکنید و آشپزی را برای خود لذتبخش میکنید.
- ظروف چوبی بسیار بادوام بوده و تا زمانی که از آنها مراقبت مناسبی داشته باشید، میتوانید از آنها انتظار داشته باشید که برای مدت طولانی عمر داشته باشند. شکستن آنها دشوار است، و شما میتوانید حتی ضخیمترین مواد را بدون نگرانی هم بزنید و حتی نگران ذوب شدن آنها در ظروف بسیار داغ نباشید.
مضرات ظروف چوبی:
- چوب به دلیل سطح متخلخلی که دارد، به طور طبیعی قابل نفوذ است و این راهی برای نفوذ باکتریها به درون چوب است. و این به طور کاملاً آشکار برای خدمات غذایی مشکل ساز است و مساله سلامتی را تهدید میکند. علاوه بر منافذ ریز خود چوب باکتریها میتوانند به مرور زمان داخل سطحهای عمیقتری از چوب که توسط برشهای چاقو به مرور ایجاد شده نیز پنهان شوند و دسترسی به این فضاهای تنگ چوب برخلاف اینکه برای رشد باکتری به راحتی امکانپذیر است، بسیار دشوار میباشد. به همین علت است که بسیاری از سازمانهای غذایی استفاده از چوب را برای سرویس کار مناسب نمیدانند.
- از آنجا که چوب در آب گسترش پیدا میکند، خیساندن ظروف چوبی برای مدت طولانی در آب توصیه نمیشود.
- ظروف چوبی به سرعت سطح براق خود را از دست میدهند و به مرور کدر میشوند و در صورتعدم نگهداری صحیح ممکن است دچار ترک یا شکاف شوند.