ظروف ملامین: عبارت است از ملامین اولین بار در ایتالیا تولید شد و تقریباً پس از ده سال وارد ایران هم شد. شاید تا همین چند سال پیش بر سر سفره خیلی از ایرانی ها بود. صحبت هایی که در مورد به خطر افتادن سلامتی توسط این ظروف بود که این موضوع همزمان شد با ورود ظروفی مانند آرکوپال به بازار، این ها همه دست به دست هم دادند تا به یکباره ملامین را به گونه ای از بازار کمرنگش کنند که منجر به تعطیلی خط تولیدش از بسیاری از کارخانه ها شد. ملامین ظرفی سبک است که با طرح های زبیا مدتی مهمان آشپزخانه بسیاری شد و مدت هاست که از رونق افتاده. این ظروف در طرح ها و رنگ های متنوعی در بازار عرضه می شود که مهمترین مزیت آن سبک بودنش است. برای تولید این ظرف ها پودر ملامین را در قالب های مختلف بشقاب، سینی، پیش دستی و … در دمای بالا پِرِس می کنند.
مضرات ظروف ملامین:
- از نظر بهداشتی مناسب نیست، زیرا این ظروف از مواد شیمیای ساخته شده اند و برای استفاده غذاهای گرم و داغ توصیه نمی شوند، استفاده از این نوع ظروف برای غذاهای گرم و داغ عوارض ناگواری را به دنبال خواهد داشت. بنابراین بهتر است فقط برای غذاهای سرد به کار گرفته شود. چون روکش اینگونه ظروف به مرور کنده و خورده می شوند، در مجموع، این ظروف بهداشتی نیستند؛ زیرا از مواد حلقوی و یا آروماتیک ساخته می شوند و این مواد برای سلامتی مضرند.