ظروف برنجی: عبارت است از ظروف برنجی همانطور که از نام آن ها مشخص است دارای بدنه ای از جنس آلیاژ برنج (ترکیبی از مس و روی) هستند و استفاده از آن ها در طب سنتی به شدت توصیه می شود. در گذشته ظروف برنجی عمدتاً در قاشق، قوری، کتری و سماور خلاصه می شدند، اما امروزه با توجه به رنگ جذاب و بدنه درخشان این گونه محصولات می توان آن ها را در قالب ظروف دکوری و زینتی نیز خریداری کرد.
ظروف برنجی عمدتاً به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:
- ظروف برنجی اصل که دارای بدنه ای تماماً از جنس آلیاژ برنج هستند و طبخ غذا در آن ها می تواند باعث جذب روی شود.
- ظروف دارای روکش برنجی که در اصل دارای بدنه ای از جنس سایر فلزات هستند و روی آن ها لعابی از آلیاژ برنج کشیده شده است. برای تشخیص چنین ظروفی کافیست آهن ربا را به بدنه آن ها نزدیک کنید و یا از طریق خراشیدن سطح بدنه، ضخامت روکش برنجی روی آن را مشخص نمایید. لازم به ذکر است که این گونه محصولات کاملاً بدون دخالت دست ساخته می شوند و از لحاظ هنری ارزش چندانی ندارند.
خواص ظروف برنجی:
- ظروف برنجی دارای ویژگی های ظاهری منحصر به فردی هستند و بدنه زرد و درخشان آن ها می تواند تأثیرات مثبتی در روحیه و روان شما داشته باشد. از سوی دیگر به اعتقاد بسیاری از کارشناسان ظروف برنجی نه تنها یکی از بی خطر ترین گزینه های موجود جهت پخت و سرو مواد خوراکی به حساب می آیند، بلکه می توانند کمبود عناصری همچون روی و مس را در بدن انسان برطرف کنند.
- آلیاژ برنج دارای خواص ضد باکتریایی است و با جلوگیری از تولید مثل و تخریب DNA باکتری ها، آن ها را کاملاً نابود می کند.
- استفاده از ظروف برنجی تأثیر فراوانی در از بین بردن بیماری های دستگاه گوارش و پوست دارد.
- ظروف برنجی باعث بهبود عملکرد سلول های مغزی می شوند.
- ظروف برنجی کمبود عناصر روی و مس را در بدن رفع می کنند و در مجموع تأثیر فراوانی بر سلامتی و نشاط افراد دارند.
- بیماری هایی که استفاده از ظروف برنجی در بهبود آن ها نقش دارد عبارت اند از: زخم های سطحی که عمدتاً روی پوست ظاهر می شوند. زخم های عفونی که با سرعت فوق العاده پایینی بهبود پیدا می کنند. کمبود شدید اشتها و سوء تغذیه. اختلالات در حواس چشایی و بویایی، اختلالات بینایی در محیط های تاریک، تورم قرنیه.
- لازم به ذکر است که تمام این بیماری ها ناشی از کمبود عناصری مس و روی هستند و احتمال و شدت بروز آن ها در اشخاص گوناگون متفاوت است. کمک گرفتن از ظروف برنجی می تواند به مقدار قابل توجهی در بهبود یا حتی رفع کامل چنین بیماری هایی نقش داشته باشد.
چگونه ظروف برنجی اصل را تشخیص دهیم:
- اولین و ساده ترین راه تشخیص ظروف برنجی اصل مشورت و کمک گرفتن از افرادی است که در این زمینه از تخصص و تجربه کافی برخوردار هستند. اما اگر نتواستید چنین افرادی را پیدا کنید و تصمیم گرفتید خودتان اصل بودن اینگونه محصولات را تشخیص دهید، توصیه می کنیم این روش را در پیش بگیرید: ابتدا ظرف برنجی مورد نظر را روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود. سپس کیسه ای پلاستیکی را روی سطحی صاف قرار دهید و ظرف برنجی داغ را روی آن بگذارید. اگر کیسه پلاستیکی به بدنه داغ نچسبید، می توان نتیجه گرفت که ظرف برنجی از اصالت و کیفیت لازم برخوردار است. اما اگر پلاستیک به ظرف برنجی بچسبد، نشان دهنده این است که محصول شما از جنس آلیاژ برنج مرغوب نیست.
بهترین راه برای تمیز کردن ظروف برنجی:
- برای تمیز کردن ظروف برنجی می توانید از ترکیب سرکه انگور، مایع ظرفشویی و نمک کمک بگیرید. در هنگام شستن این گونه ظروف اگر هنوز جرم و تیرگی روی بدنه باقی مانده باشد، می توانید از سیم های ظرفشویی سفت و خشن استفاده کنید و با تمام قدرت بدنه را تمیز کنید.