کاربر

ظروف آلومینیومی و روی (روحی)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

ظروف آلومینیومی و روی: عبارت است از این نوع ظروف، از فلزی به نام آلومینیوم یا روی (روحی) ساخته می شوند و بیشتر مردم از این ظروف استفاده می کنند و آلومینیوم ماده بسیار پایداری در برابر خوردگی بوده و در اثر تماس مستقیم با انواع مختلف مواد غذایی امکان مهاجرت عناصر فلزی به ماده غذایی و آلوده کردن آن و تشدید واکنش های شیمیایی فسادزا در مواد غذایی وجود ندارد. از سوی دیگر به علت سبک بودن و انتقال مناسب حرارت برای پخت غذا مناسب است. به همین دلیل این ظروف که از قدیمی‌ترین‌ها در عرصه پخت و پز غذا هستند، طرفداران خود را از دست دادند.

خواص و طرز استفاده صحیح ظروف آلومینیومی و روی:

  • برای قابل مصرف شدن این نوع ظروف بهتر است ابتدا آنها را خوب شسته و با مقداری شیر بجوشانیم.
  • عیب ظروف آلومینیومی این است که با ورود ذرات این فلز در بدن، خطرات زیادی از جمله کندی ذهن و شعور و مسمومیت ایجاد می شود، اما استفاده از ظروف روی (روحی) محسنات زیادی دارد، از جمله تقویت مغز و اعصاب و کارکرد بهتر غدد درون ریز؛ زیرا این عنصر با ارزش، یعنی روی در تمام هورمون ها نیز وجود دارد و موجب می شود اندام های انسان به راحتی کار خود را انجام دهند و همین امر موجب نشاط و شادابی در آدمی می شود. کمبود روی در بدن، باعث ایجاد لکه های سفید در روی پوست و روی ناخن می گردد.

مضرات و معایب ظروف آلومینیومی و روی:

  1. استفاده از ظروف آلومینیومی (رویی یا روحی) خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند زخم معده، کولیت، خشک شدن دهان، یبوست و تغییر رنگ زبان را افزایش می‌دهد.
  2. قابلمه‌های آلومینیومی در مقابل نمک طعام نیز مقاومت ندارند بنابراین در آن‌ها برنج خیس نکنید و با آب نمک نگه ندارید.
  3. اسیدهای آلی موجود در برخی غذاها با تأثیر بر ظروف آلومینیوم و سایش جزیی و در نتیجه وارد شدن این عنصر به غذا، باعث افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی و در نتیجه بروز اختلال در سیستم عصبی، افزایش خطر ابتلا به آلزایمر، اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفاصل می‌شود.
  4. تا حد امکان از ساییدن این ظروف خودداری کنید، زیرا به سرعت سوراخ می‌شوند.
  5. مواد قلیایی به سرعت روی ظروف آلومینیومی اثر کرده و آن را سوراخ می‌کند.
  6. جوشاندن آب نیز سبب تیرگی رنگ این ظروف می‌شوند. برای برطرف کردن این حالت در هنگام پخت اضافه کردن چند قطره آب لیمو یا سرکه از سیاه شدن ظرف جلوگیری می‌کند. بعد از خارج کردن موادغذایی، اگر مقداری پودر لباسشویی را با آب در آن بجوشانید دوباره رنگ ظرف روشن می‌شود.
  7. از طبخ مواد اسیدی مانند گوجه فرنگی به صورت رب در این ظروف خودداری شود.
  8. در موقع طبخ غذا در آن ها از قاشق چوبی استفاده شود تا ذرات آلومینیوم یا روی با مواد غذایی ترکیب نشود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.