طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- بادمجان: ۳ عدد متوسط
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پوست بادمجان ها را جدا کرده، آنها را ۱ سانتی خرد می کنیم، سپس بادمجان های خرد شده را مدتی در آب نمک خیس کرده و آنها را آبکش می کنیم. بادمجان ها را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به همراه ادویه و نمک به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. در انتها فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و به همراه بادمجان تفت داده شده به کل مواد اضافه می کنیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و مدتی آن را می پزیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد، برنج را به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه تقریباً تمام شود. در انتها مواد آماده شده را به برنج افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و ضد چربی خون
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.