کاربر

شیرازی پلو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. بادمجان: ۳ عدد متوسط
  3. فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
  4. سیب زمینی: ۱ عدد متوسط
  5. گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
  6. پیاز: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. پوست بادمجان ها را جدا کرده، آنها را ۱ سانتی خرد می کنیم، سپس بادمجان های خرد شده را مدتی در آب نمک خیس کرده و آنها را آبکش می کنیم. بادمجان ها را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به همراه ادویه و نمک به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. در انتها فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و به همراه بادمجان تفت داده شده به کل مواد اضافه می کنیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و مدتی آن را می پزیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد، برنج را به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب گوجه تقریباً تمام شود. در انتها مواد آماده شده را به برنج افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم   می کنیم.

خواص:

  1. تقویت عمومی
  2. مفید برای کبد
  3. ضد کلسترول و ضد چربی خون

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.