کاربر

شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، سرکه شیره، خوراکی های معتدل

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. لوبیا چشم بلبلی: 2/1 پیمانه
  3. شوید خشک یا تازه: به میزان لازم
  4. نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
  5. زعفران آب شده: به میزان لازم
  6. روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لوبیا را جدا از قبل خیس می کنیم. آب لوبیا را عوض کرده و آن را با آب جدید و مقداری نمک و زردچوبه کاملاً می پزیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده و چند دقیقه قبل از صاف کردن، لوبیا و شوید تازه را به آن افزوده، سپس برنج را آبکش می کنیم. اگر از شوید خشک استفاده کردیم، آن را موقع دم کردن، لابلای برنج می ریزیم. مقداری پودر دارچین و زعفران آب شده به برنج افزوده و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مناسب برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
  2. ضد چربی و کلسترول خون
  3. مقوی امور جنسی
  4. مفید برای کلیه
  5. تقویت عمومی بدن
  6. مفید برای کبد
  7. تقویت قلب

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.