مواد لازم (برای 6 الی 7 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- شوید تازه پاک کرده 400 گرم و یا شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
- شوید خشک (در صورت استفاده به جای شوید تازه) 4 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 4 تا 6 قاشق غذاخوری
- لپه باقالی سبز مرغوب 200 گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا لپه باقالی را شسته و همراه با مقدار مناسبی آب روی حرارت بگذارید تا به مرور نیم پز گردد، به طوری که آب آن تمام شود و هم له نشود، شوید را خرد کرده، با لپه باقالی، برنج و آب پیمانه شده و نیز کمی نمک مخلوط کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آب آن نیز کشیده شود. سپس، روغن لازم را به آن افزوده، اجازه دهید تا دم بکشد. این غذا را به دو روش می توان طبخ کرد: یکی به صورت کته و دیگری به صورت آبکش، در صورت آبکش کردن، می توانید کمی روغن به ته دیگ اضافه کرده و با نان یا سیب زمینی ورقه شده کف آن را بپوشانید، پس از آن، برنج های پخته شده را روی آن ریخته و شوید و باقالی را نیز لابه لای برنج بریزید و دم برنج را بگذارید، بعد از دم کشیدن، مقداری روغن به برنج اضافه کنید.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
- برای طبخ این نوع برنج، اگر از شوید تازه استفاده می کنید، آب آن را از حد معمول کمتر بریزید؛ زیرا شوید تازه به هنگام پخت، مقداری آب می اندازد و در نتیجه برنج خمیر می شود.