طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج نیم کوب: ۲ پیمانه
- کدو خورشتی: ۲ عدد متوسط
- شوید و گشنیز خرد شده: ۳ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه برای مدتی می پزیم. سبزی های خرد شده را همراه روغن کنجد، فلفل و زنجبیل به برنج افزوده و مدتی حرارت می دهیم. کدوها را نگینی ریز خرد کرده و به بقیه مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سوپ با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. توجه شود زمان پخت این غذا طولانی است. در طول پخت سوپ، در صورت نیاز از آب گرم استفاده می کنیم.
خواص:
- ملين
- تقویت بینایی
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- مفید برای روده ها، معده و کبد
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.