طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، رعق نعناع، عرق مرزه، عرق پونه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لپه: ۱ پیمانه
- برنج نیم کوب: 2/1 پیمانه
- جعفری و گشنیز خرد شده: ۳ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لپه و برنج را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه مدتی می پزیم، سپس برنج، روغن و سبزی خرد شده را به همراه فلفل و زنجبیل به لپه افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در انتها مقداری نمک به سوپ اضافه می کنیم. توجه شود مدت زمان طبخ این سوپ زیاد است.
خواص:
- ملين
- ضد چاقی
- تقویت بینایی، کبد و دستگاه گوارش
- خونساز
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.