مواد لازم:
- عسل طبیعی 1 قاشق غذاخوری
- عصاره سنب الطیب (والرین) 2 قاشق غذاخوری
- آب خنک 1 لیوان
- یخ قالبی چند تکه
طرز تهیه:
- ابتدا، عسل را در لیوان بلوری بریزید.
- عصاره سنبل الطیب (والرین) را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
- آب را به آن اضافه نمایید و مرتب هم بزنید تا به صورت محلول درآید.
- در پایان، یخ را به آن بیافزایید و بعد از خنک شدن به آرامی میل کنید.
- به جای این عصاره، می توانید از عرقیات هم استفاده کنید.
خواص این نوشیدنی:
- آرام بخش، نشاط آور، ضد عفونی کننده، آنتی باکتری، ضد تهوع، خواب اور، اشتها آور، مفید برای تقویت حافظه، مفید برای افراد کم خون، مفید برای افراد دیابتی، مفید برای رشد کودکان، مفید برای ناراحتی های گوارشی خصوصاً معده و روده، مفید برای افرادی که می خواهند چاق شوند، مفید برای افرادی که از استرس و اضطراب رنج می برند، مفید برای افرادی که از ناراحتی های قلبی خصوصاً آریتمی قلب رنج می برند.
- ریشه های پشمالویی که در عطاری ها و بازار به عنوان سنبل الطیب وجود دارد، در حقیقت سنبل الطیب نمی باشد و بیشتر مردم از این مسأله بی خبر هستند و مصرف این نوع ریشه موجب آریتمی قلب می شود. ضمناً ریشه گیاه اصلی نازک و کرم رنگ است و بسیار خوش عطر و نشاط آور است.
طرز تهیه عصاره گیاهان:
- 1 قاشق غذاخوری گل گیاه مورد نظر را در یک لیوان آب ولرم بریزید و با چنگال خوب هم بزنید.
- در لیوان را بپوشانید و بگذارید به مدت چند روز بماند تا مواد موجود در گیاه به آب انتقال پیدا کند.
- سپس، آن را در یخچال قرار دهید و به مرور از آن استفاده کنید.
- گیاهانی که از ریشه آن ها به صورت عصاره استفاده می شود، بهتر است که ریشه گیاه را خرد کنید یا آن را به آرامی آسیاب نمایید و سپس عصاره گیری شود.
نکته:
- شربت هایی که نیاز به پخته شدن دارند را با حرارت بسیار ملایم می پزیم و زمانی که در مورد شربت هایی که با عسل درست می شوند، باید عسل را با آب نیم گرم مخلوط کف کردند، کف آن را جدا می کنیم.
- شربت های پخته شده باید قوام بیاید و کمی غلظت داشته باشد. کرد.
- در مورد شربت هایی که با عسل درست می شوند، باید عسل را با آب نیم گرم مخلوط کرد.