مواد لازم:
- عسل طبیعی 1 قاشق غذاخوری
- بذر فرنجمشک 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
- بهتر است که قبلاً بذر فرنجمشک را با نصف لیوان آب در یک ظرف سفالی لعابی خیس کنید تا کاملاً بذرها متورم و لعابدار شوند.
- عسل را در لیوان تمیز بلوری بریزید و سپس بذر فرنجمشک خیس شده را به آن اضافه کنید و با یک چنگال به آرامی هم بزنید.
- به آن آب اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا کاملاً به صورت محلول درآید.
- کمی یخ به آن اضافه نمایید و بعد از خنک شدن به آرامی میل کنید.
- در صورت تمایل، کمی گلاب و یا آب زعفران به شرت بیافزایید.
خواص:
- آرام بخش، نشاط آور، ضد عفونی کننده، آنتی باکتری، ضد تهوع، خواب آور، اشتها آور، تقویت حافظه، مفید برای افراد کم خون، مفید برای ناراحتی های گوارشی خصوصاً معده و روده، مفید برای رشد کودکان، مفید برای آرامش اعصاب و روان، مفید برای استرس، محرک روده برای اجابت مزاج، ایجاد نظم در سیستم گوراش.
نکته:
- شربت هایی که نیاز به پخته شدن دارند را با حرارت بسیار ملایم می پزیم و زمانی که در مورد شربت هایی که با عسل درست می شوند، باید عسل را با آب نیم گرم مخلوط کف کردند، کف آن را جدا می کنیم.
- شربت های پخته شده باید قوام بیاید و کمی غلظت داشته باشد. کرد.
- در مورد شربت هایی که با عسل درست می شوند، باید عسل را با آب نیم گرم مخلوط کرد.