کاربر

سویق عدس

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مزاج: سرد و خشک

ترکیب:

  • عدس را بسیار نرم آسیاب کرده و با حرارت ملایم و اندک بدون هیچ افزودنی تفت داده و دوباره آسیاب شود.

خواص:

  1. مقوی
  2. صفرابر
  3. قطع کننده عطش
  4. تقویت کننده معده
  5. درون را خنک می کند
  6. شفای ۷۰ نوع بیماری است
  7. هیجان خون را ساکن می کند
  8. درمان خونریزی زنان است؛ ولی حیض را قطع نمی کند.

طرز استفاده:

  • بیمار باید سویق عدس را به عنوان غذا، یعنی زیاد استفاده کند؛ ولی به دلیل طبع سرد آن نباید در خوردن آن زیاده روی کند و وقتی علائم بیماری رفع شد، خوردن آن را قطع کند.
  • روش عمومی مصرف انواع سویق، دو قاشق غذاخوری صبح ناشتا به شکل خشک می باشد.
  • همچنین می توان در تهیه کوکو، کیک، حلوا، پاشیدن روی سوپ و خورشت از آن استفاده کرد.
  • افراد سرد مزاج در مصرف سویق عدس زیاده روی نکنند.

روش تهیه سویق:

  • سویق را می توان از کنار، سیب، کدو تنبل، دانه انار، سنجد، نخود، عدس، جو، گندم و …، تهیه کرد، البته بهترین سویق، سویق گندم و جو است. برای تهیه این سویق، مقدار مساوی از سبوس گندم، آرد گندم، سبوس جو و آرد جو را جداگانه تفت دهید، سپس همه آنها را با هم مخلوط کنید و به صورت خشک مصرف کنید.
  • نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که حتماً باید هر کدام را به طور جداگانه تفت دهید؛ زیرا سبوس، زود و آرد، دیرتر تفت داده می شود.

روش تهیه سویق شسته:

  • وقتی آرد و سبوس گندم یا جو یا … را جداگانه تفت دادید، تبدیل به سویق می شود. حال برای تهیه سویق شسته، سویق را در ظرف آبی بریزید و صبر کنید تا کامل ته نشین شود، بعد آب آن را خالی کنید و دوباره در ظرف آب بریزید و این را سه مرتبه یا هفت مرتبه تکرار کنید، البته مرحله آخر را با آب گرم انجام دهید، سپس سویق شسته را در پارچه ای قرار دهید تا آبش کامل برود و آرام آرام در سایه خشک شود.
  • توجه: در بعضی روایات می فرمایند سویق را بشویید که البته شستن آن کمی سخت است، زیرا چون آرد است، تبدیل به خمیر می شود. برای رفع این مشکل، راهش این است که روی سویق آب بریزید و وقتی رسوب کرد، آب ظرف را خالی کنید و دوباره در ظرف آب بریزید. سویق مانند آرد نیست که سریعاً به خمیر تبدیل شود بلکه بیشترش سبوس است و وقتی هم تفت داده شد به راحتی از آب جدا می شود و شاید چیزی که در این فرآیند خارج می شود، نشاسته اضافی سویق باشد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.