طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق زنیان، عرق آویشن
مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- گندم با پوست 1 پیمانه
- جوی پوست کنده نصف پیمانه
- هویج فرنگی متوسط 2 عدد
- سبزیجات پاک کرده (تره، گشنیز، جعفری و اسفناج) 150 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- روغن زیتون6 تا 8 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی پوست کنده 500 گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل به مقدار لازم
- آب لیموترش تازه به مقدار لازم
طرز تهیه:
- گندم و جو را که از شب قبل خیس کرده اید، به همراه چند لیوان آب روی حرارت مناسب بگذارید تا بجوشد، بعد پیاز را خلال کرده، به همراه هویج خرد شده به آن اضافه کنید و بگذارید تا بپزد. پس از پختن، سبزی را خرد کرده به همراه گوجه فرنگی رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل به سوپ افزوده، اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده، به همراه روغن زیتون و آب لیموترش تازه میل کنید.
خواص:
- ملين
- مقوی عمومی بدن
- ضد چربی خون
- مفید برای کبد و روده ها
- تقویت بینایی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.