طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه، عسل، خرما
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو ۵ عدد متوسط
- هویج ۱ عدد متوسط
- بلغور جو ۱ پیمانه
- سبزی سوپ خرد شده ۳ پیمانه
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، فلفل، پودر زیره به میزان لازم
- لیموترش تازه یا آبغوره در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم. کدوها را رنده و هویج را به صورت نگینی خرد کرده و همراه سبزی، نمک، فلفل، زنجبیل و پودر زیره به بلغور افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. موقع صرف غذا در صورت تمایل می توانیم از چاشنی آب لیموترش تازه یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- خون ساز
- مليّن
- تقویت عمومی بدن
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
- تقویت حافظه
- مفید برای کبد و دستگاه گوارش
- تقویت بینایی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.