طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، زنیان، رازیانه، مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود فرنگی: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- کدو: ۲ عدد متوسط
- بلغور جو: 2/1 پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده، سپس با آب و کمی نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. کدوها را رنده کرده و همراه نخود فرنگی به بلغور افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه مقداری فلفل، زنجبيل و پودر زیره جدا می پزیم. گوجه آماده شده را به سوپ افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مفید برای کبد، دیابت و تقویتی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.