طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- بلغور جو: 2/1 پیمانه
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- سبزی سوپ خرد شده: ۴ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره: به میزان لازم
- لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره: در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقدار کمی نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. لوبیا سبز را به صورت نگینی خرد کرده و آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. هویج را رنده کرده و به همراه لوبیا سبز، سبزی و کمی فلفل، زنجبیل و پودر زیره به بلغور افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
- تقویت بینایی و تقویت عمومی
- ضد دیابت
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.