طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عسل، خرما، آویشن
مواد لازم (برای 4 نفر):
- قارچ ۱۲ عدد
- بلغور گندم 1 پیمانه
- بلغور جو ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، دارچین به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور گندم و جو را از قبل خیس کرده، سپس آن ها را همراه آب و کمی زردچوبه و نمک می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، فلفل، زنجبیل و دارچین تفت می دهیم. سپس قارچ را ۲ الی ۳ سانتی خرد می کنیم و به پیاز اضافه کرده و در حد چند دقیقه تفت می دهیم. گوجه را با کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به پیاز و قارچ اضافه می کنیم و مدتی می پزیم. همه مواد را با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- ملين
- ضد دیابت
- ضد چربی خون
- مفید برای مزاج های گرم و خشک
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.