طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- شلغم ۳ عدد متوسط
- کدو خورشتی ۳ عدد متوسط
- هویج ۲ عدد بزرگ بلغور
- گندم ۱ پیمانه
- بلغور جو ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره به میزان لازم
- لیموترش تازه یا آب نارنج در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور گندم و جو را از قبل خیس کرده، سپس با مقداری آب و کمی زردچوبه بـا حرارت ملایم می پزیم. کدو را درشت و هویج را ریز رنده می کنیم. شلغم را به برش های ۱ سانتی خرد می کنیم یا می توانیم آن را رنده کنیم. کل مواد را همراه نمک، فلفل، زنجبیل و پودر زیره به بلغورها اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم در هنگام صرف غذا از چاشنی لیموترش تازه یا آب نارنج استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت بینایی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای دیابت
- مفید برای تصفیه خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.