طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- دال عدس ۲ پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
- جعفری و ساقه پیازچه خرد شده ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
- لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره در صورت تمایل
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی می پزیم. پیاز را بـا روغن کنجد و کمی زردچوبه، فلفل و زنجبیل تفت داده، سپس جعفری و ساقه پیازچه را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. مواد تفت داده شده را به همراه دال عدس به برنج افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه، آب نارنج یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای تقویت عمومی
- مفید برای کبد، معده، روده و نیروی جنسی
- ضد کلسترول خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.