طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- سیب زمینی 1 عدد
- هویج بزرگ 1 عدد
- پیاز متوسط 1 عدد
- ساقه کرفس جوان 2 عدد
- دال عدس 200 گرم
- اسفناج، گشنیز و جعفری خرد شده 300 گرم
- زیره 1 قاشق مرباخوری
- هل ساییده 1 قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه و زعفران به مقدار لازم
- روغن زیتون 5 تا 7 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- سیب زمینی، هویج، پیاز و ساقه کرفس را کاملاً ریز خرد کرده، به همراه 2 تا 3 لیوان آب و دال عدس می پزیم، بعد، زیره، پودر هل، اسفناج، گشنیز و جعفری خرد شده و نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران را به آن افزوده، به مدت 30 دقیقه روی حررات می گذاریم تا جا بیفتد، هنگام میل کردن غذای آماده شده، روغن و آب لیموترش تازه را به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای تقویت عمومی بدن
- مفید برای کبد، معده، روده و نیروی جنسی
- ضد کلسترول خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.