طبع غذا: معتدل به سمت سرد
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه، عرق پونه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- دال عدس ۲ پیمانه
- کدو خورشتی 2 پیمانه
- سیب زمینی ۱ عدد متوسط
- گشنیز و جعفری خرد شده ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
- روغن کنجد به میزان لازم
طرز تهیه:
- دال عدس را از قبل خیس کرده، کدو و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کدو و ادویه را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. پس از آن گشنیز و جعفری، سیب زمینی، نمک، فلفل و زنجبیل را اضافه کرده و به همراه دال عدس، با حرارت ملایم می پزیم تا غذا آماده شود.
خواص:
- ملین
- ضد چاقی تقویت بینایی، کبد و دستگاه گوارش
- خونساز
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.