طبع غذا: سرد و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه، گلپر
مواد لازم (برای 4 نفر):
- تره فرنگی یا پیازچه خرد شده: ۲ پیمانه
- قارچ: ۸ عدد
- هویچ: ۱ عدد متوسط
- جو پرک یا بلغور جو: ۱ پیمانه
- جعفری خرد شده: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- لیموترش تازه یا آبغوره: در صورت تمایل
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو یا جو پرک را از قبل خیس می کنیم. قارچ ها را به صورت ۲ الی ۳ سانتی خرد می کنیم. هویج را رنده می کنیم. بلغور جو را همراه آب و کمی زردچوبه و نمک می پزیم. مدتی که از پخت آن گذشت، هویج و جعفری را افزوده و کمی می پزیم. تره فرنگی یا پیازچه را کمی تفت می دهیم، و سپس قارچ را به آن اضافه کرده و چند دقیقه حرارت داده و به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت تمایل و نیاز، می توانیم از چاشنی آبغوره و یا آب لیموترش تازه استفاده کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های گرم و خشک
- ملين
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای کبد
- تصفیه خون
- تقویت جنسی
- ضدعفونی کننده
- دستگاه گوارش
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.