طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق مرزه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور جو ۱ پیمانه
- برنج نیم کوب 2/1 پیمانه
- کدو خورشتی ۴ عدد متوسط
- گشنیز و جعفری خرد شده ۳ پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
- لیموترش تازه، آبغوره در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو و برنج را از قبل خیس کرده، سپس آنها را با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت آن گذشت، کدو خورشتی را درشت رنده کرده و همراه سبزی خرد شده، فلفل و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و اجازه می دهیم که غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- ملين
- تقویت بینایی
- مفید برای روده ها، معده و کبد
- ضد چربی و کلسترول خون
- ضد دیابت
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.