طبع غذا: سرد و تر به سمت معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق زنیان
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور جو ۱ پیمانه
- کلم قمری ۱ عدد متوسط
- کدو ۲ عدد متوسط
- هویج ۱ عدد متوسط
- سبزی سوپ خرد شده 3 پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره به میزان لازم
- لیموترش تازه یا آبغوره به میزان لازم
طرز تهیه:
- بلغور جو را از قبل خیس می کنیم. کلم قمری و هویج را با رنده درشت و کدو را بـا رنده ریز رنده می کنیم. بلغور را با آب و کمی نمک و زردچوبه می پزیم، سپس کلم قمری، کدو، هویج و سبزی را به همراه فلفل، زنجبیل و پودر زیره به بلغور افزوده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی لیموترش تازه یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- برای مزاج های صفراوی
- مناسب برای فصل تابستان
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.