طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق پونه، عسل، خرما
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کلم بروکلی: ۲ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- کدو: ۲ عدد متوسط
- بلغور گندم: 2/1 پیمانه
- بلغور جو: 2/1 پیمانه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- آب نارنج، آبغوره: در صورت تمایل
طرز تهیه:
- بلغور جو و گندم را از قبل خیس کرده، سپس با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت آن گذشت، کلم بروکلی گل گل شده و کدوی رنده شده را بـه بلغور افزوده، کمی حرارت می دهیم. گوجه را با کمی آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و همراه فلفل و زنجبیل مدتی جدا پخته و آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در صورت نیاز و تمایل می توانیم از چاشنی آب نارنج یا آبغوره استفاده کنیم.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مقوی عمومی
- ضد دیابت
- مفید برای کبد و پروستات و دستگاه گوارش
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.