طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، عسل، خرما
مواد لازم (برای 4 نفر):
- آلوبخارا: ۱۲ عدد
- عدس: 2/1 دو پیمانه
- برنج نیم کوب: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس و برنج را از قبل خیس می کنیم. عدس را با آب و کمی نمک می پزیم. برنج را نیز با آب و مقداری نمک و زردچوبه مدتی پخته و به عدس اضافه می کنیم، آلوبخارا را شسته و به مواد قبلی افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه فلفل و زنجبیل مدتی می پزیم و آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- ملین
- مفید برای کبد و بینایی
- ضد چربی و کلسترول و قند خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.