سوء مصرف مواد و اعتیاد: عبارت است از مصرف اجباری و زیان بار مواد روان گردان با وجود پیامدهای روانی و اجتماعی سویی که برای فرد به بار می آورد. قسمت های مختلف بدن مثل دستگاه عصبی مرکزی (مغز و نخاع) ،کبد، کلیه ها و خون دچار مشکل خواهند شد.
علائم:
- رهایی از اضطراب
- تغیر سطوح فعالیت
- خلق مطبوع و گذرا
- آسودگی و اضطراب
- توهمات بینایی و شنوایی
- احساس کاذب اعتماد به نفس
- خواب آلودگی یا برعکس، آشفتگی
- یک احساس شادی و سرخوشی موقتی
- تغییر سطح فعالیت (با بی حالی و خماری یا آشفتگی)
- علائم ناخوشایند یا دردناک محرومیت از مواد (خماری)
- افزایش حساسیت به تصاویر و صداها (از جمله توهمات)
- علائم نامطبوع یا دردناک در هنگام کنار گذاشتن ماده مورد سوء مصرف
علت:
- این مواد امکان دارد باعث اعتیاد (یک نیاز مهار ناپذیر فیزیولوژیک) یا وابستگی (یک نیاز مهار ناپذیر روانی) شوند. رایج ترین مواد عبارتند از: نیکوتین، الکل، ماری جوانا، آمفتامین ها، باربیتورات ها، کوکایین، تریاک و موادی مثل کدئین، هروئین، متادون و مورفین، مواد توهم زا پی سی پی (گرد فرشتگان)، مسکالین، ال اس دی، مواد فرار مثل چسب، حلال ها و رنگ ها.
- مواد مورد سوء مصرف ممکن است باعث اعتیاد یا وابستگی گردند، شایع ترین مواد مورد سوء مصرف عبارت اند از: نیکوتین، الکل، ماری جوانا، آمفتامین ها، باربیتورات ها، کوکائین، مخدرها شامل توهم زا شامل پی سی پی (گرد فرشته)، مزکالین و ال اس دی، مواد فرار مثل چسب، حلال ها و رنگ های اشتنشاقی.
- اعتیاد از سودا می باشد، تریاک خون را گرم و خشک می کند و هرچه از عمر بگذرد باید مصرف بیشتر شود و از تریاک خشک تر، شیشه و از شیشه خشک تر، کراک می باشد که آنقدربدن را خشک می کند که ناپیوستگی سلولی ایجاد می کند.
عوامل افزایش دهنده خطر:
- فقر
- مصرف الکل
- خستگی یا کار زیاد
- سابقه خانوادگی سوء مصرف مواد.
- مشکلات روانی مثل افسردگی، وابستگی، یا پایین بودن عزت نفس
- وجود یک بیماری که نیازمند تجویز داروهای ضد درد یا آرام بخش باشد.
- شاید عوامل ژنتیکی موثر باشند، بعضی از افراد استعداد بیشتری به افتادن در دام اعتیاد دارند.
پیشگیری:
- با کسانی که سوء مصرف مواد دارند نشست و برخاست نداشته باشید، قبل از اینکه گرفتار مواد شوید، اگر مشکلاتی مثل افسردگی یا اضطراب دارید، برای مشاور مراجعه کنید، به تفریحات سالم بپردازید، پس از جراحی، بیماری، یا وارد آمدن آسیب، مصرف داروهای ضد درد و آرامبخش تجویز شده را در اسرع وقت متوقف کنید و آن ها را بیشتر از آن چه نیاز دارید مصرف نکنید.
عواقب مورد انتظار:
- با اراده قوی، مراقبت پزشکی مناسب، و حمایت خانواده و دوستان می توان بر این مشکل فائق آمد، البته توجه داشته باشید که امکان افتادن مجدد به دام اعتیاد وجود دارد و متأسفانه زیاد هم اتفاق می افتد.
عوارض احتمالی:
- سوء تغذیه
- زندانی شدن
- از دست دادن شغل یا خانواده
- مرگ در اثر افراط در مصرف مواد
- آسیب برگشت ناپذیر به اعضای بدن
- آسیب رساندن ناخودآگاه به خود یا دیگران به واسطه اثرات روان گردان مواد
- بیماری های آمیزشی، که در معتادان بیشتر اتفاق می افتد. یا هنگامی که تحت تأثیر داروها هستند، رفتار جنسی بی محابا دارند.
- عفونت های جدی، مثل آندو کاردیت (عفونت قلب)، هپاتیت، یا مسمومیت خون به دنبال تزریق مواد با سرنگ های غیر استریل و آلوده
تشخیص:
- آزمایش خون
- آزمایش ادرار
- آزمایش بزاق
- آزمایش از طریق تجویز دارو
درمان طب نوین:
- بهترین روش برای ترک اعتیاد وسم زدایی بدن زمانی انجام می شود که برای ترک از هیچگونه مواد نگه دارنده و شبه مخدر مانند متادون و ب2 و … استفاده نشود. برای ترک انواع مواد اعتیاد آور مانند تریاک، هروئین، شیشه و … روش درمانی و سم زدایی با توجه به نوع مواد مصرفی و میزان مصرف به سه روش سم زدایی تدریجی، سم زدایی سریع (URD) و سم زدایی فوق سریع (UROD) انجام می شود. نکته مهم در خصوص سم زدایی فوق سریع (UROD) این روش فقط و فقط برای افراد زیر 40 سال که هیچگونه بیماری قلبی، گوارشی و کلیوی نداشته باشند انجام می شود.
- بهترین روش ترک تریاک به صورت کشیدنی: دوز مصرفی کمتر از5 گرم درمان بصورت فوق سریع ((UROD2 شب و 3 روز بستری،دوز مصرفی بین 1.5 الی 3 گرم درمان بصورت سریع (URD) و یک شب بستری اضافه، دوز مصرفی بین 3 الی 5 گرم درمان بصورت سریع (URD) و دو شب بستری اضافه، دوز مصرفی بیش از 5 گرم درمان بصورت ترک تدریجی 10 الی 14 روز بستری.
- بهترین روش ترک تریاک به صورت خوراکی: دوز مصرفی کمتر از5 گرم درمان بصورت فوق سریع (UROD 2) شب و 3 روز بستری،دوز مصرفی بین 1.5 الی 2 گرم درمان بصورت سریع (URD) و یک شب بستری اضافه، دوز مصرفی بین 2 الی 3 گرم درمان بصورت سریع (URD) و دو شب بستری اضافه، دوز مصرفی بیش از 3 گرم درمان بصورت ترک تدریجی 10 الی 14 روز بستری.
- بهترین روش ترک تریاک به دو حالت هم کشیدنی و هم خوردنی: دوز مصرفی کمتر از5 گرم درمان بصورت فوق سریع (UROD 2) شب و 3 روز بستری،دوز مصرفی بین 1.5 الی 2 گرم درمان بصورت سریع (URD) و یک شب بستری اضافه، دوز مصرفی بین 2 الی 3 گرم درمان بصورت سریع (URD) و دو شب بستری اضافه، دوز مصرفی بیش از 3 گرم درمان بصورت ترک تدریجی 10 الی 14 روز بستری.
- بهترین روش ترک هروئین: هروئین نیز مانند تریاک یکی از مواد اعتیاد آور پرمصرف می باشد که بخش بزرگی از مراجعه کنندگان به مراکز ترک اعتیاد را تشکیل می دهند. دوز مصرفی کمتر از5 گرم درمان بصورت فوق سریع (UROD 2) شب و 3 روز بستری، دوز مصرفی بین 1.5 الی 2.5 گرم درمان بصورت سریع (URD) و 2 شب بستری اضافه، دوز مصرفی معادل 3 گرم درمان بصورت سریع (URD) و 3 شب بستری اضافه، دوز مصرفی بیش از 3 گرم درمان بصورت ترک تدریجی 10 الی 14 روز بستری.
- بهترین روش ترک متادون: متادون یک شبه مخدر بسیار قوی و اعتیاد آور است که بعضی افراد به اشتباه برای ترک مواد اعتیاد آور دیگر مانند تریاک یا هروئین از آن استفاده می کنند و بعد از مدتی به متادون اعتیاد پیدا می کنند. متادون در دو نوع قرص و شربت موجود است، دوز مصرفی کمتر از 10 سی سی یا 40 میلی گرم درمان بصورت فوق سریع (UROD 2) شب و 3 روز بستری و به ازای هر 5 سی سی مصرف بیشتر یک شب بستری به برنامه درمانی اضافه می شود. دوز مصرفی بیش از 20 سی سی یا 80 گرم درمان بصورت ترک تدریجی حداقل 10 روز بستری.
- بهترین روش ترک ب2: قرص ب 2 یا بوپرنورفین همانند متادون یک داروی شبه مخدر است که باز هم افراد به اشتباه از آن به عنوان داروی ترک اعتیاد استفاده می کنند در حالی که این دارو خود اعتیاد آور است. مصرف کمتر از یک عدد درمان بصورت فوق سریع (UROD 2) شب و 3 روز بستری، مصرف بین 1 الی 2 عدد درمان بصورت سریع (URD) با یک شب بستری اضافه، مصرف بین 2 الی 3 عدد درمان بصورت سریع (URD) با دو سب بستری اضافه مصرف بیش از 3 عدد درمان بصورت ترک تدریجی بین 10 الی 14 روز بستری.
- بهترین روش ترک کراک: کراک یکی از خطرناک ترین مواد اعتیاد آور و از فرآورده های کوکائین است. به دلیل خطرناک بودن بیش از حد این مواد بهترین روش ترک و سم زدایی آن حداقل 14 روز بستری در کلینیک ترک اعتیاد میباشد.
- بهترین روش ترک ترامادول: ترامادول همانند مرفین یک داروی ضد درد است که بعد از مصرف حالت سرخوشی ایجاد می کند به همین دلیل افراد به دلیل سوء مصرف این دارو به آن اعتیاد پیدا می کنند. مصرف کمتر از 200 میلی گرم درمان بصورت فوق سریع (UROD 2) شب و 3 روز بستری، مصرف بین 200 الی 300 میلی گرم درمان بصورت سریع (URD) با یک شب بستری اضافه، مصرف بیش از 300 میلی گرم درمان بصورت ترک تدریجی بین 10 الی 14 روز بستری.
- بهترین روش ترک ماری جوانا: ماری جوانا از مشتقات گیاه شاه دانه جزء دسته محرک های اعتیاد آور است که در میان نوجوانان و جوانان بسیار محبوب و شایع است. عمده تأثیر و عوارض ماری جوانا روانی است. بهترین راه ترک آن مراجعه به روانپزشک و روانشناس متخصص ترک اعتیاد و درمان تدریجی به مدت 10 الی 14 روز و در بعضی موارد حاد به مدت 20 روز می باشد.
- بهترین روش ترک حشیش: حشیش نیز از مشتقات گیاه شاه دانه است که بر خلاف باور برخی افراد که تصور می کنند اعتیاد آور نیست وابستگی جسمی و روانی ایجاد می کند. روش ترک آن مانند ماری جوانا به صورت مشاوره روان درمانی زیر نظر روانپزشک ترک اعتیاد و روانشناسان و بستری به مدت 10 الی 14 روز و در موارد حاد 20 روز می باشد.
- بهترین روش ترک شیشه: شیشه یا کریستال با نام علمی آمفتامین یک محرک بسیار قوی و اعتیاد آور است. دوز مصرف 1 میلی گرم (1 صوت) درمان بصورت سریع 10 الی 14 روز بستری، در صورت وجود علائم، درمان بصورت تدریجی و مدت زمان باتوجه به نظر پزشک مشخص می شود.
- بهترین روش ترک کوکائین: کوکائین جزء پر مصرف ترین مواد اعتیاد آور است که در دسته محرک ها قرار می گیرد. درمان بصورت ترک تدریجی بین 7 الی 10 روز بستری، درصورت وجود علائم، با توجه به نظر پزشک معالج درمان بصورت ترک تدریجی و مدت زمان بستری طولانی تر.
- بهترین روش ترک قرص اکستازی: قرص های اکستازی که به قرص اکس معروف هستند یک قرص محرک شیمیایی است که در اشکال مختلف ساخته می شود و مصرف آن در هر دوز بسیار خطرناک و مرگ آفرین است. عمده تأثیر این قرص بر روی مغز و سیستم عصبی می باشد که برای درمان آن نیاز به روانی درمانی و جلسات مشاوره روانشناسی می باشد. درمان بصورت ترک تدریجی با 7 روز بستری، در صورت وجود علائم، ترک بصورت تدریجی و با نظر پزشک ممکن زمان بستری افزایش پیدا کند.
- بهترین روش ترک بنزودیازپین: قرص بنزودیازپین همانند زولپیدوم، لورازپام و کلونازپام جزء دسته ی آرامش بخش ها قرار می گیرد که مصرف خارج از دستور پزشک و سوء مصرف آن منجر به اعتیاد به آن می شود که عوارض جسمی و روحی بسیاری دارد. درمان بصورت تدریجی با 7 الی 10 روز بستری، در صورت وجود علائم، ترک بصورت تدریجی و با نظر پزشک ممکن زمان بستری افزایش پیدا کند.
- بهترین روش ترک الکل: الکل و مشروبات الکی جزء دسته محرک ها هستند و به دلیل تأثیر روانی آن برای ترک نیاز به روان درمانی و جلسات مشاوره روانشناسی می باشد. درمان بصورت تدریجی با 14 روز بستری، در صورت وجود علائم، ترک بصورت تدریجی و با نظر پزشک ممکن زمان بستری افزایش پیدا کند.
درمان طب سنتی:
- خوردن سویق سیب.
- سوپ گندم با گوشت
- روان درمانی یا مشاوره
- بادکش زانو و بادکش کتف.
- به مشکل خود اعتراف کنید.
- به گروه های حمایتی بپیوندید.
- خواهان کمک تخصصی باشید.
- دوش گرفتن روزانه با آب گرم.
- دو وعده صبحانه عسل میل شود.
- استفاده از شیره انگور موقع ضعف.
- روغن بفشه پایه کنجد تجویز شود.
- جامع امام رضا با آب انغوزه میل شود.
- خوراک ارده و شیره صبحانه میل شود.
- عرق یونجه یا جوشانده یونجه در طول روز بخورید.
- سویق سیب مصرف شود و در غذا هم ریخته شود.
- بستری شدن در موارد بروز علائم محرومیت از مواد.
- روزی 3 عدد سیب درختی صبح، ظهر ، شب میل شود.
- سوپ گندم با گوشت گوسفند با روغن زیتون مصرف شود.
- نوشیدنی های گرم را در طول روز در اختیارشان قرار دهید.
- ترک سردیجات و اصلاح تغذیه و مواد کارخانه ای انجام شود.
- (یک لیوان عرق نعناع + یک قاشق غذاخوری عسل) شب ها.
- وعده های غذایی کم حجم و پنج وعده ای در نظر گرفته شود.
- استفاده از پودر سنجد به میزان یک قاشق مرباخوری در روز همراه با آب.
- داروی ابن مسعود، افتیمون، صاف کننده خون، تقویت عصب مصرف شود.
- مسافرت رفتن و شنا کردن و دیدن فضاء های سبز خیلی موثر می باشد.
- خوردن گرمی ها مانند آب سیب، انگور، خرما، گلابی، ارده و شیره، موز و …
- روغن مالیدن به بدن بخصوص ساق پاها هر شب با روغن زنجبیل انجام شود.
- 3 هفته تا 4 هفته بعد از حجامت سر، انداختن زالو روی سر خصوصاً به پشت گوش ها.
- از معاشرت با دوستانی که شما را تشویق به مصرف مجدد مواد می کند خودداری کنید.
- مساله را از خانواده و دوستان خودتان پنهان نکنید. با آنها صادق باشید و از آنها کمک بخواهید.
- برای تقویت و کم علاقگی به مواد از شربت عسل با آبلیمو و گس مزه ها صبح و شب استفاده کنید.
- عصرانه یک لیوان آب پرتقال شیرین و شب یک آب لیوان لیموشیرین طبیعی میل کنند به مدت 15 روز.
- شب ها یک لیوان دم نوش آرام بخش شامل (بابونه، سنبل الطیب + اسطوخودوس و …) تجویز شود.
- ورزش به همراه تعریق در طول روز انجام شود و ماساژ کف پا با روغن زیتون به مدت 20 دقیقه انجام شود.
- یک قاشق مرباخوری بهارنارنج + یک قاشق چایخوری فرنجمشک را مخلوط کند و بجوشاند شب ها یک لیوان میل شود.
- شاخه و ساقه های اسفند آسیاب شود با مقداری اسفند مخلوط شود، روزی 2 الی 10 گرم مصرف شود چون مفرح است.
- گیاهان دارویی مخدر (اعتیاد آور): دانه اسفند، بنگ دانه، تاتوره، تاجریزی پیچ، تاجریزی سیاه، خشخاش، شابیزک، شاهدانه.
- سرکنگبین با عرق نعناع روزی 4 تا 6 لیوان بخورید (بسته به توان بیمار) و به محض برطرف شدن تیرگی لب کم کم مصرف را کاهش دهید.
- 2 قاشق غذاخوری سنای مکی + یک قاشق غذاخوری گل محمدی در دو لیوان آب جوشانده شود یک لیوان هر 3 روز یک بار به مدت 3 هتفه شبها میل شود.
- فقط از میوه جات و سبزیجات خام به عنوان وعده های غذایی استفاده کنید، زیرا میوه و سیگار، میوه و الکل، میوه و مواد مخدر با هم جور در نمی آیند و اصولاً کسی که میوه می خورد، دنبال این قبیل چیزها نمی رود.
- حجامت عام 3 مرحله (از بادکش لغزان استفاده شود) هر 2 هفته الی 1 ماه یک بار انجام شود و در لابلای حجامت عام، حجامت ساکرال 3 مرتبه انجام شود و بعد از حجامت عام و ساکرال حجامت سر 3 مرحله و حجامت ساقین نیز انجام شود.
- روزی یک قاشق غذاخوری ماء الجبین افتیمونی را با یک لیوان آب جوش ترکیب کنید و آخر شب قبل از خواب میل کنید اگر دچار اسهال شدید خوب است ولی اگر دچار پیچش و درد دل شدید از عرق نعناع و عسل استفاده کنید. (پودر آب پنیر + افتیمون به یک نسبت ترکیب و آسیاب کنید).
- داخل یک بطری یک لیتری مقداری شیره تریاک و آب حل کنید و شخص در طول روز دو قاشق غذاخوری از این ترکیب را میل کند و بلافاصله روی بطری دو قاشق غذاخوری آب بریزد این عمل را تا جایی ادامه دهید که شخص ترک کند. (توجه داشته باشید فقط آب اضافه کنید و شیره یا تریاک به ترکیب اضافه نکنید).
- اعتیاد به خصوص اگر تریاک باشد یک دفعه آن را ترک نکند. بلکه با یک شیب آرام 40 الی 80 روزه قطع اعتیاد کند. ترک شیشه بین 3 الی 4 ماه اتفاق می افتد چون مواد مخدر سرد و خشک (سوداوی) هستند. مدت این شیب را تغییرات سودای صورتش نشان می دهد. هرگاه تیرگی لبش کم شد یعنی، سودای خونش کم شده است. حالا به تدریج غذای گرمش را زیاد کند و مواد مخدرش را کم کند. و با شیبی آرام تا 80 روز به طور کل مواد مخدر را ترک کند.
ترک اعتیاد تریاک:
- به عنوان داروی ترک نیز باید هر روز صبح و عصر آب جوشانده ریشه زرشک و آب لیمو میل فرمایید.
- هر روز به جای صبحانه انگور یا آب انگور فراوان بخورید و تا ظهر هیچ چیز دیگری میل نکنید و این کار را تا ۴۰ روز ادامه دهید.
- اما در صورتی که خدای نکرده معتاد شده اید و تصمیم به ترک گرفته اید؛ ضمن مصرف داروی ترک که شرح خواهم داد، باید از آب لیمو، شربت لیمو، شربت خمار، رب غوره، چربی جات، مغز، ریوند چینی و دم کرده سنبل الطیب استفاده کنید.
- تخم تاتوره سیاه ۵ گرم و زنجبیل و ریشه ریوند چینی از هر کدام ۱۰ گرم را نرم بسایید، بعد با کمی آب زرشک خمیر کرده و حب هایی به شکل دانه های تسبیح و به اندازه یک عدد نخود بسازید و روزی یک تا سه عدد از آن را میل کنید و اگر باز هم در طول روز احساس خماری کردید، در آن هنگام نیز یک عدد میل فرمایید.
- مقداری یونجه تازه را با مقداری الکل سفید در ظرفی سر بسته بریزید تا حدود ۶۰ روز بماند، بعد بدین ترتیب شروع به مصرف کرده و هر مرتبه که خمار شدید یک فنجان از آن را با آب مخلوط کنید و بنوشید و فوراً از تریاک استفاده کنید تا بدتان بیاید و بدینگونه ترک نمایید و در طول مدتی که داروی ترک را استفاده می کنید هر روز صبح قبل از خوردن هرچیز دیگری یک فنجان آب جوشانده ریوند چینی بنوشید و به جای صبحانه انگور فراوان یا آب انگور بخورید و تا ظهر هیچ چیز دیگری میل نکنید.
- زیره سیاه، آمله مقشر، بسباسه، بهمن سرخ، بهمن سفید، جوز بویا، خولنجان، دارچین، زنجبیل، دارفلفل، زرمباد، سورنجان، سیاهدانه، سعد کوفی، زعفران، شقاقل، عاقرقرها، عودالطیب، فوفل، مغز قرص کمر، میخک، هل قراب، هل سبز و سفید، نعناع خشک، بلوط، زنیان، بزرالبنج، جفت، مازو، هسته انگور، تخم خشخاش، گل شقایق و مقل ارزق از هر کدام ۵ گرم، همه را نرم بسایید، بعد با ۵۰۰ گرم عسل صاف کرده بدون موم مخلوط کرده، سپس آن مخلوط را در دو عدد ظرف به نسبت مساوی تقسیم کنید و اگر تریاک را می کشید به اندازه مصرف یک روز و اگر می خورید به اندازه مصرف ۲ روز خود را از همان تریاک با یک قسمت از دارو مخلوط و شروع به مصرف کنید. بدین طریق که ۵ روز اول، صبح، ظهر و شب، هر مرتبه یک قاشق شربت خوری و ۵ روز دوم صبح و شب، هر مرتبه ۱ قاشق شربت خوری، ۵ روز سوم، صبح و شب، هر مرتبه ۱ قاشق چایخوری و از روزهای بعد، هر روز صبح ۱ قاشق چایخوری میل کنید و هرگاه و در هر مرحله و مقدار خوراک که قسمت اول دارو تمام شد، قسمت دوم دارو را بدون اضافه کردن تریاک مصرف کرده (چون مواد گیرنده لازم در خود دارو وجود دارد و این دارو را تا آخرین قطره تمام کنید، ضمناً اگر اعتیاد به مواد دیگری بجز تریاک دارید، امتحان کنید و ببینید در شبانه روز چه مقدار تریاک را اگر جایگزین مواد مصرفی خود کنید جای آن مواد را پر می کند، لذا به اندازه مصرف ۱ روز خود تریاک را با دارو مخلوط و به همین دستور عمل کنید. بهتر آن است که از شروع مصرف این دارو با دوستان و آشنایان اهل اعتیاد رابطه نداشته باشد. در ضمن توصیه می شود که پس از ترک به مراکز باز پروری مراجعه کرده و در کلاس های مخصوص شرکت کنید تا ارشاد شده و پس از این هرگز به طرف اعتیاد کشیده نشوید.
داروها:
- متادون
- کلونیدین
- نالترکسون
- دی سولفیرام برای وابستگی به الکل، وقتی این دارو مصرف می شود، اگر فرد الکل بنوشد، واکنشی در او بروز می کند که کم کم از الکل بیزار می شود، متادون برای اعتیاد به مواد مخدر، این دارو خود یک ماده مخدر است اما اثرات ضعیف تری دارد و می توان از آن برای کاهش شدت علائم محرومیت از مواد مخدر دیگری که فرد بدان ها اعتیاد دارد استفاده نمود.
فعالیت:
- محدودیتی برای آن وجود ندارد، مرتباً و با علاقه ورزش کنید.
رژیم غذایی:
- یک رژیم غذایی طبیعی و متعادل با پروتئین زیاد داشته باشید، اگر سوء تغذیه دارید، مصرف مکمل های ویتامین ممکن است ضروری باشد.
نکته:
- معتادها را بدون سرکنگبین ترک ندهید چون سودای نفوذی در مغزش با سرکنگبین نرم و حل و با حجامت دفع می شود و بعد تمایل به ترک پیدا می کند، اگر چهره روشن شد یعنی سودایش حل شده است.
- یک روز در میان بهترین زمان برای بادکش است، اگر بیشتر یا کمتر باشد آن تأثیر را نخوهد داشت، اما برای معتادان هر روز می شود بادکش کرد.
- کسانی که ترک اعتیاد دارند باید از حجامت ساق پا استفاده کنیم؛ چون تارک اعتیاد، درد ساق دارد.
- افرادی که ترک اعتیاد به مواد مخدر را تجربه می کنند ممکن است علائم زیر را از خود بروز دهند: اضطراب، بی قراری، تحریک پذیری، افزایش حساسیت نسبت به درد، احساس درد، اغلب در قسمت پشت و پاها، حس شدیدی از اضطراب، حالت تهوع یا استفراغ، ترشح بیش از حد اشک، سرعت و شدت ترک مواد افیونی به نوع مواد مخدر مورد استفاده بستگی دارد. افرادی که از هروئین استفاده می کنند، ۶ تا ۱۲ ساعت بعد از آخرین مصرف علائم ترک را از خود بروز می دهند. در حالی که افرادی که داروهایی با تأثیر طولانی مانند متادون مصرف را می کنند، ممکن است دو تا چهار روز پس از آخرین دوز علائم ترک را تجربه کنند.