مواد لازم:
- جوانه نخود سفید 5 قاشق غذاخوری
- ارده سفید قاشق غذاخوری
- روغن زیتون بکر 1 لیوان
- آب لیموترش تازه دو سوم استکان
- سرکه سیب 2 قاشق غذاخوری
- آب زعفران 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز یک چهارم قاشق چایخوری
- نمک دریا 1 قاشق چایخوری سر صاف
- خیارشور متوسط 1 عدد
- هویج متوسط 1 عدد
- نعناع یا پونه خشک 1 قاشق مرباخوری
- ژل کتیرای گل 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- همه مواد را به جز نعناع، هویج و خیارشور را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا سس یکنواختی به دست آید و قوام خوبی داشته باشد.
- سپس، نعناع یا پونه را در کف دست خرد کنید و به سس اضافه کنید.
- بعد هویج را متوسط رنده کنید و در دست خود بفشارید تا آب هویج خارج شده و تفاله را به سس بیافزایید.
- در آخر، خیارشور را مثل هویج رنده کنید و آب آن را بگیرید و در سس اضافه کنید و با چنگال خوب هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید.
- برای تهیه سس هزار جزیره، بهتر است، ابتدا تفاله هویج و خیارشور را ساطوری کنید و سپس به سس اضافه نمایید.
نکته:
- به منظور نگهداری این گونه سس ها، می توانید آن را در شیشه مناسبی بریزید و روی آن را چند قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافه کنید تا هوا به سس نرسد.
- ترکیب اصلی سس های خام را موادی مانند لیموترش تازه، انواع جوانه ها، ادویه جات طبیعی، روغن زیتون بکر، روغن کنجد بکر، کتیرا، نعناع، پونه، کمی نمک، کنجد آسیاب شده یا ارده و انواع سبزیجات و ریشه ها تشکیل می دهد.
- در تهیه انواع سس ها، خوب مخلوط شدن مواد و یکنواخت بودن آن اهمیت زیادی دارد، برای تحقق این منظور، استفاده از گوش کوب برقی پیشنهاد می شود که دارای لیوان مناسبی برای درست کردن و آماده نمودن انواع سس ها می باشد. چنانچه مواد اولیه سس خوب مخلوط نشود، سس دوفاز شده و طعم و مزه دلخواه را نخواهد داشت.