مواد لازم:
- جوانه نخود سفید 5 قاشق غذاخوری
- ارده سفید 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون بکر 1 لیوان
- آب لیموترش تازه دو سوم استکان
- سرکه سیب 2 قاشق غذاخوری
- زنجبیل تازه رنده شده 1 قاشق چایخوری
- نمک دریا 1 قاشق چایخوری سر صاف
- ژل کتیرای گل 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- همه مواد را در مخلوط کن یا ظرف گوشت کوب برقی بریزید و آن را به مرور خوب مخلوط کنید تا سس یکنواختی به دست آید و ذرات نخود به چشم دیده نشود.
- لازم است حتماً از زنجبیل تازه استفاده شود، نه پودر آن.
خواص این سس:
- این سس، خواص زیادی دارد از جمله رقیق شدن خون به خاطر وجود زنجبیل تازه.
- این سس، برای افرادی که تهوع و دل پیچه دارند، بسیار نافع است.
- این سس، برای افرادی که دارای ناراحتی های قلبی و عروقی هستد، مفید است.
- مصرف آن، به افرادی که دچار بیماری آرتریدروماتوئید هستند، توصیه می شود.
- این سس، برای افرادی که دچار کوه گرفتگی و دریازدگی می شوند، مفید است.
- همچنین این سس برای افرادی که هنگام مسافرت با اتوبوس و یا سایر وسائل نقلیه مسافرت می کنند و دچار تهوع می شوند، مفید است.
نکته:
- ترکیب اصلی سس های خام را موادی مانند لیموترش تازه، انواع جوانه ها، ادویه جات طبیعی، روغن زیتون بکر، روغن کنجد بکر، کتیرا، نعناع، پونه، کمی نمک، کنجد آسیاب شده یا ارده و انواع سبزیجات و ریشه ها تشکیل می دهد.
- در تهیه انواع سس ها، خوب مخلوط شدن مواد و یکنواخت بودن آن اهمیت زیادی دارد، برای تحقق این منظور، استفاده از گوش کوب برقی پیشنهاد می شود که دارای لیوان مناسبی برای درست کردن و آماده نمودن انواع سس ها می باشد. چنانچه مواد اولیه سس خوب مخلوط نشود، سس دوفاز شده و طعم و مزه دلخواه را نخواهد داشت.