مواد لازم:
- سیب درختی سالم و تازه 15 تا 20 کیلو
- سرکه سیب 2 لیوان
- ظروف سفالین و یا دبه پلاستیکی یک عدد
طرز تهیه و خواص:
- سیب ها را تمیز شسته، خشک کرده، سپس چوب آن ها را کنده، چرخ کنید و در یک ظرف سفالین و یا دبه پلاستیکی بریزید.
- در آخر، دو لیوان سرکه سیب را به آن اضافه کنید و در ظرف را ببندید و در محل مناسبی قرار دهید تا آماده شود.
- آن را در جای نسبتاً گرم و مناسب بگذارید و به مدت 40 روز صبر کنید و در ظرف را باز کرده و طعم آن را بچشید، در صورت رضایت، آن را صاف کنید و در بطرهای مناسب بریزد و در یخچال نگهداری کنید. اگر بعد از 40 روز در ظرف را باز کردید و هنوز سرکه با ذائقه شما همخوانی نداشت، دوباره در ظرف را ببندید و منتظر بمانید تا آماده شود.
- آنگاه طعم سرکه به دست آمده را بچشید؛ در صورتی که طعم آن مناسب بود، آن را صاف نموده، در بطری های شیشه ای ریخته، در یخچال قرار دهید.
- مدت زمان به عمل آمدن سرکه به دمای مکانی بستگی دارد که ظروف حاوی سیب های چرخ کرده در آن نگهداری می شود.
- در ظرف سفالین و یا دبه پلاستیکی را محکم ببندید و به محض پیدا شدن مگس های ریز و قرمز سرکه، در ظرف را نیمه باز بگذارید تا مگس ها به درون آن رفته و سرکه سریع تر برسد. دیر صاف کردن سرکه باعث تند و تیز شدن آن خواهد شد.
- یکی از شگفتی های سرکه سیب، این است که چربی های موجود در خون، کبد و نیز چربی های رسوب کرده در عروق خونی را به سرعت از بین می برد که شگفت آور است.
- نحوه استفاده از این نعمت خداوند سبحان، روزانه حداقل 6 بار و هر بار 1 قاشق مرباخوری تا 1 قاشق غذاخوری است.
- با استفاده از سرکه سیب طبیعی، افرادی که دچار گرفتگی عروق کرونر قلبی شده اند، بدون عمل جراحی بهبود خواهند یافت.
نکته:
- سرکه سیب از خواص بی شماری برخوردار است، از جمله برای ناراحتی های قلبی، استخوانی و عدم تعادل الکترولیت های بدن بسیار مناسب و مفید می باشد، با این سرکه می توان ترشی جات و چاشنی های خوش مزه نیز تهیه نمود.
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.