مواد لازم:
- سیب درختی زرد یا قرمز به مقدار نیاز
- ظروف سفالین و یا دبه پلاستیکی یک عدد
طرز تهیه:
- سیب ها را تمیز شسته، خشک کرده، سپس چوب آن ها را کنده، چرخ کنید و در یک ظرف سفالین و یا دبه پلاستیکی بریزید.
- آن را در جای نسبتاً گرم و مناسب بگذارید و به مدت 25 تا 30 روز صبر کنید.
- آنگاه طعم سرکه به دست آمده را بچشید؛ در صورتی که طعم آن مناسب بود، آن را صاف نموده، در بطری های شیشه ای ریخته، در یخچال قرار دهید.
- مدت زمان به عمل آمدن سرکه به دمای مکانی بستگی دارد که ظروف حاوی سیب های چرخ کرده در آن نگهداری می شود.
- در ظرف سفالین و یا دبه پلاستیکی را محکم ببندید و به محض پیدا شدن مگس های ریز و قرمز سرکه، در ظرف را نیمه باز بگذارید تا مگس ها به درون آن رفته و سرکه سریع تر برسد. دیر صاف کردن سرکه باعث تند و تیز شدن آن خواهد شد.
نکته:
- سرکه سیب از خواص بی شماری برخوردار است، از جمله برای ناراحتی های قلبی، استخوانی و عدم تعادل الکترولیت های بدن بسیار مناسب و مفید می باشد، با این سرکه می توان ترشی جات و چاشنی های خوش مزه نیز تهیه نمود.
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.