مواد لازم:
- 7 کیلو انار رسیده
- ظروف سفالین و یا دبه پلاستیکی یک عدد
طرز تهیه و خواص:
- برای تهیه این سرکه بی نظیر حدود هفت کیلو انار رسیده را پاره کرده دانه هایش را جدا کنید کمی با دست له کرده و سپس آنها را در ظرف شیشه ای مناسب ریخته و دو لیتر آب بدون کلر روی آنها ریخته و حدود یکی دو قاشق عسل به آنها اضافه کنید اگر مایه سرکه سیب که بشکل یک ماده جامد نرم است در اختیار دارید به ظرف اضافه کنید وگرنه یک استکان سرکه سیب محلی به آن افزوده خوب همزده در ظرف را با پارچه ای ببندید و ظرف را در مکانی دور از تابش آفتاب قرار داده و هر روز با قاشق چوبی کل محتویات را هم بزنید و اینکار را تا زمان پایین رفتن و ته نشین شدن انارها انجام داده و سپس چند روز دیگر آن را استراحت داده و صاف کرده و میل نمائید.
- سرکه انار بهترین دوست کبد و عروق بوده دشمن درجه یک کبد چرب، کلسترول اضافی، تری گلیسرید بالا، و غلظت خون، دیابت و فشارخون می باشد. بستگی به شرایط این سرکه فوق العاده از دو قاشق غذاخوری تا یک استکان قابل استفاده است.
نکته:
- ترشیجات، در برنامه غذایی افراد جای خاصی به عنوان چاشنی برای خود باز کرده اند. متأسفانه گاهی در مصرف این مواد افراط می شود که ضررهای جبران ناپذیری را مانند: آرتروز، ساییدگی استخوان و در نهایت، پوکی استخوان برای افراد به دنبال دارد. همچنین مصرف بی رویه این مواد در خانم ها و دختر خانم ها باعث بروز بیماری های زنان و دردهای دوران قاعدگی و همچنین موجب اشتهای کاذب و پرخوری و چاقی در افراد می شود؛ چیزی که خود منشاء بیماری های فراوانی است.
- ترشیجات را بیشتر در تهیه انواع سالادها و سس ها باید مصرف کرد یا به عنوان چاشنی مخصوص، آن هم به میزان کم به غذاها افزوده تا غذا را خوش طعم کرده، اشتها را بر انگیزد.