مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- سبزی پلویی پاک شده (تره، جعفری، شوید و گشنیز) روی هم 500 گرم
- سیر تازه 2 شاخه متوسط
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق سوپ خوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا سبزی را پاک کرده، تمیز بشویید و در صافی بریزید تا آب آن خارج شود، سپس سیر تازه را با سبزیجات تازه خرد شده، همراه با نمک و برنج مخلوط کنید و آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آب آن کشیده شود. پس از کشیده شدن آب برنج، روغن لازم را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد، حسن این غذا به خاطر داشتن سیر تازه است که عطر خاصی به غذا می دهد.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.