مواد لازم:
- هویج به مقدار لازم
- کاهو به مقدار لازم
- خیار بوته ای به مقدار لازم
- انواع کلم (کلم برگ سفید و قرمز، گل کلم، کلم قمری و بروکلی) به مقدار لازم
- نعناع، ریحان، ترخون، مرزه، جعفری و ساقه کرفس به مقدار لازم
- جوانه گندم 3 قاشق غذاخوری
- پیاز کوچک 1 عدد
- مغز بادام خام 10 عدد
- سیب درختی 1 عدد
- کشمش شسته شده 1 قاشق غذاخوری
- کنجد خام با پوست 1 قاشق غذاخوری
- پونه کوهی 1 قاشق مرباخوری
- لیموترش تازه (بندری یا شیرازی) به مقدار دلخواه
- روغن زیتون طبیعی 3 تا 4 قاشق سوپ خوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- همه مواد را ریز خرد کرده و یا درشت رنده کنید و در ظرف چینی یا لعابی بریزید و سپس جوانه ها را به آن اضافه کنید، کمی نمک و لیموترش تازه و روغن زیتون روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید.
نکته:
- در هنگام تهیه سالاد، بهتر است مواد خام را با مواد پخته مخلوط نکنید، مثلاً کاهو، خیار و هویج را با لوبیای پخته و یا چغندر پخته مخلوط نکنید؛ زیرا این امر موجب نفخ معده و رده می شود، همه مواد سالاد باید یا خام یا پخته باشد.