مواد لازم (برای 12 الی 15 نفر):
- سیب زمینی 2 کیلوگرم
- خیارشور نول 750 گرم
- نخود فرنگی 200 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیر متوسط 2 حبه
طرز تهیه:
- ابتدا سیب زمینی ها را بخارپز کرده، پس از خنک شدن آنها را پوست کنده، به صورت نگینی خرد می کنیم، سپس خیارشورها و پیاز را ریز خرد کرده، به همراه نخود فرنگی پخته، به سیب زمینی می افزاییم در انتها، 1 حبه سیر را ریز رنده کرده، خوب با سایر مواد مخلوط می کنیم و آن را کنار می گذاریم.
مواد لازم برای تهیه سس الویه (مایونز گیاهی):
- روغن 1 لیوان
- ارده 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- سرکه سیب 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- آب لیموترش تازه نصف لیوان
- سیر درشت 1 حبه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز نصف قاشق چایخوری
- نخود پخته 5 تا 7 قاشق غذاخوری
- کتیرای گل پودر شده 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه سس الویه:
- تمام مواد لازم برای سس الویه را به طور کامل در مخلوط کن، مخلوط کنید تا سس نسبتاً سفتی به دست آید، در صورت شل بودن سس می توانید یک تا دو قاشق غذاخوری نخود و در صورت سفت بودن بیش از حد، مقداری روغن و آب لیموترش به آن افزوده و سس به دست آمده را به مواد الویه اضافه نمایید، به آرامی هم بزنید تا سالاد یکنواخت شود. آنگاه آن را در یک ظرف مناسب ریخته، روی آن را صاف کرده، با سلفون بپوشانید تا هوا به آن نرسد و آن را در یخچال نگهداری کنید، این سالاد هرچه خنک تر شود، خوش مزه تر می شود. سالاد الویه برای رفع یبوست مزاج بسیار مفید است و می توان آن را به عنوان یک وعده غذا نیز مصرف کرد، بهتر است این سالاد را به همراه سالاد جعفری میل شود.
نکته:
- در هنگام تهیه سالاد، بهتر است مواد خام را با مواد پخته مخلوط نکنید، مثلاً کاهو، خیار و هویج را با لوبیای پخته و یا چغندر پخته مخلوط نکنید؛ زیرا این امر موجب نفخ معده و رده می شود، همه مواد سالاد باید یا خام یا پخته باشد.