طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، عرق کاکوتی، عرق زنبق، عرق کلپوره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۴ پیمانه
- زیره سیاه: 2/1 پیمانه
- شوید خشک: ۱ پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس کرده، سپس آن را با ۶ پیمانه آب، مقداری نمک، زیره، شوید خشک و مقداری روغن با حرارت ملایم می پزیم. وقتی آب برنج تقریبا تمام شد، مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم دم بکشد.
خواص:
- مناسب برای بلغمی مزاج ها
- مناسب برای فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها و پوست
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای قلب و کبد
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.