طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- زیره سیاه: 2/1 پیمانه
- نخود فرنگی: ۳ پیمانه
- جعفری خرد شده: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. نخود فرنگی را با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس جعفری را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. برنج را با ۵ پیمانه آب، نمک و زیره سیاه می پزیم. وقتی آب برنج تقریباً تمام شد، مواد آماده شده و زعفران آب شده را به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم کنیم.
خواص:
- مناسب برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها و پوست
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای قلب و کبد
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.