مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- نخودفرنگی پاک شده 200 گرم
- زیره سیاه 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 5 تا 6 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا نخودفرنگی را شسته، به همراه 2 لیوان آب گرم، روی حرارت می گذاریم تا به آرامی نیم پز شود، سپس در یک ظرف مناسب برنج، زیره و نخودفرنگی نیم پز شده و آب را با هم مخلوط کرده، روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. پس از کشیده شدن آب برنج، روغن را به آن اضافه کرده، آن را دم می کنیم.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.