مواد لازم:
- زیتون گوشتی شکسته 1 کیلوگرم
- مغز گردوی چرخ کرده 250 گرم
- سیر تازه 5 حبه
- گلپر ساییده 1 قاشق مرباخوری
- زیره سیاه 1 قاشق چایخوری
- لیموترش تازه 5 تا 7 عدد شیرازی یا 1 عدد بندرعباسی
- انار ترش کوچک 1 عدد
- سرکه سیب 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- هسته زیتون را در آورده و آن را خوب بشویید و در ظرف چینی یا لعابی بریزید، پس از آن مغز گردو را به آن اضافه کنید، بعد سیر را به صورت ریز رنده کرده و همراه بقیه مواد به زیتون اضافه کنید و خوب به هم بزنید و به مدت 30 دقیقه آن را در یخچال بگذارید. مصرف زیتون به این شکل بهترین دارو برای سیستم گوارش است و بسیاری از بیماری ها، از جمله بیماری های کبدی و پوستی را درمان می کند.
نکته:
- زیتون، انواع مختلفی دارد و در 5 مرحله می رسد و آماده بهره برداری می شود که عبارت اند از: سبز، زرد، بنفش، قرمز و سیاه،. در هر یک از مراحل پنج گانه، یک سری املاح و ویتامین ها را میوه زیتون دارا می شود و در مرحله آخر به روغن افتاده و از آن روغن گیری می کنند.
- یکی از شگفتی های زیتون این است که دارای سه نوع امگا، 3، 6 و 9 است که موجب می شود چربی ها در عروق قلب رسوب نکند و شخص تا زمانی که زنده است دچار بیماری های قلبی، عروقی و فشارخون نشود؛ زیرا روغن زیتون در دمای منزل به صورت مایع است و در بدن به هیچ وجه کریستاله نمی شود.
- موقع صرف خوراک ها، بنا به ذائقه می توان از چاشنی آبغوره، آب نارنج یا آب لیموترش تازه استفاده کرد.
- قارچ به دلیل این که زود پخته می شود، در خوراک ها دیر به غذا اضافه شده و در حدود ۳ دقیقه با چند قطره لیموترش تازه، تفت نیاز دارد تا رنگ قارج تغییر نکند.
- در تمام خوراک ها می توان گوجه فرنگی را خرد کرده یا با مقداری آب در مخلوط کن ۲ الی ریخته و به غذا اضافه کنیم.
- در فصولی از سال که اسفناج تازه وجود ندارد می توان از اسفناج خشک استفاده کرد.