طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۴ پیمانه
- زرشک: 2/1 پیمانه
- خلال بادام: 2/1 پیمانه
- خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
- سویا یا قارچ: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
- شکر قهوه ای: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. زرشک، خلال بادام و خلال پسته را مدتی خیس کرده سپس آبکش می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم، تا آب آن تمام شود در صورتی که خواستیم به جای سویا از قارچ استفاده کنیم، قارچ را خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس سویا یا قارچ را به پیاز افزوده و با حرارت ملایم تفت می دهیم. پس از آن خلال پسته و بادام را همراه ادویه به بقیه مواد افزوده و کمی تفت می دهیم. زرشک را همراه زعفران آب شده و کمی شکر قهوه ای و روغن کنجد دم می کنیم. برنج را با کمی آب و نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه سایر مواد آماده شده به جز زرشک، لایه به لایه در قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. هنگامی که پلو دم کشید، زعفران آب شده و زرشک را به آن اضافه می کنیم.
خواص:
- ملين
- مناسب برای همه مزاج ها و در تمام فصل ها
- مفید برای تقویت کبد و تقویت کلیه
- تقویت عمومی بدن
- تقویت امور جنسی
- تقویت قلب
- تصفیه خون
- تقویت سیستم دفاعی بدن
- مفید برای لطافت پوست
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.