کاربر

زرشک پلو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۴ پیمانه
  2. زرشک: 2/1 پیمانه
  3. خلال بادام: 2/1 پیمانه
  4. خلال پسته: ۲ قاشق غذاخوری
  5. سویا یا قارچ: ۱ پیمانه
  6. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  7. نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
  8. شکر قهوه ای: ۲ قاشق غذاخوری
  9. زعفران آب شده: به میزان لازم
  10. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. زرشک، خلال بادام و خلال پسته را مدتی خیس کرده سپس آبکش می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک و زردچوبه می پزیم، تا آب آن تمام شود در صورتی که خواستیم به جای سویا از قارچ استفاده کنیم، قارچ را خرد می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس سویا یا قارچ را به پیاز افزوده و با حرارت ملایم تفت می دهیم. پس از آن خلال پسته و بادام را همراه ادویه به بقیه مواد افزوده و کمی تفت می دهیم. زرشک را همراه زعفران آب شده و کمی شکر قهوه ای و روغن کنجد دم می کنیم. برنج را با کمی آب و نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه سایر مواد آماده شده به جز زرشک، لایه به لایه در قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم. هنگامی که پلو دم کشید، زعفران آب شده و زرشک را به آن اضافه می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مناسب برای همه مزاج ها و در تمام فصل ها
  3. مفید برای تقویت کبد و تقویت کلیه
  4. تقویت عمومی بدن
  5. تقویت امور جنسی
  6. تقویت قلب
  7. تصفیه خون
  8. تقویت سیستم دفاعی بدن
  9. مفید برای لطافت پوست

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.